07.07.2016 — 14:33

Впровадження процедури, заснованих на принципах НАССР

Изображение 459

6 липня в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України спільно з експертами проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Добідовською Я.О. та Оглашенним Ю.І. проведено семінар на тему: «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедури, заснованих на принципах НАССР».

В роботі семінару взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, керівники та спеціалісти харчових та переробних підприємств області, представники обласних установ ДП «Хмельницькстандартметрологія», Державної служби з харчової безпеки, приватні підприємці, які займаються питаннями розробки та впровадження системи НАССР.

Перед початком заходу відбулося нагородження підприємств харчової та переробної промисловості області Золотими медалями та Дипломами за активну участь у XXVIII Міжнародній  виставці-ярмарку «Агро-2016», яка проходила з 8 по 11 червня в Національному експоцентрі України м. Київ.

У ході семінару висвітлені питання про вимоги нового харчового законодавства щодо ролі та відповідальності операторів ринку; процедури, засновані на принципах НАССР; послідовність, впровадження принципів НАССР; економічний ефект від її впровадження  та інші.

Володимир Ілліч зазначив, що проведення таких семінарів сприятиме підвищенню рівня обізнаності фахівців підприємств харчової та переробної промисловості у сфері безпечності харчових продуктів, розвитку галузі в цілому.

Изображение 465