12.05.2020 — 19:00

На Хмельниччині перебуває заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак

Сьогодні, в рамках робочої поїздки, заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак взяла участь у брифінгу для журналістів. Розпочинаючи спілкування, посадовиця відмітила, що одним з пріоритетів роботи міністерства є налагодження комунікації з регіонами, аби бути в курсі подій, що безпосередньо стосуються надання медичної допомоги.

Ірина Володимирівна розповіла, що має на меті познайомитися і попрацювати з колегами в Департаменті охорони здоров’я ОДА, оскільки є низка організаційних питань в контексті входження в другий етап медичної реформи, зокрема і в частині реалізації законодавства, яке регламентує фінансові гарантії і змінює умови фінансування.

Також в планах заступниці відвідати декілька медзакладів області та поспілкуватися з медпрацівниками, аби безпосередньо від них почути про наявні проблеми, що виникають в процесі реалізції медреформи.

Під час брифінгу заступник Міністра охорони здоров’я надала вичерпні відповіді на питання журналістів, що стосувалися подальшого функціонування та забезпечення роботи фтизіатричної галузі,  скорочення медичних працівників у зв’язку з опримізацією медзакладів, доплати медичним працівникам, які працюють з пацієнтами хворими на COVID-19, стан укладання договорів медзакладами області з НСЗУ, функціонування закладів психіатричного профілю, тощо.

“На сьогодні питання роботи фтизіатричної мережі є актуальним для всіх регіонів України. Відтак, Міністром охорони здоров’я України надано доручення провести широкоформатний аналіз цієї ситуації. Поряд з цим, створюються експертні групи, які в кожному конкретному випадку визначають причини недофінансування таких медзакладів. – сказала Ірина Микичак. – Наразі ми намагаємося цю ситуацію виправити і зробити так, щоб усі фтизіатричні заклади були профінансовані не нижче рівня історичного бюджету 2019 року. Для цього буде вишуканий додатковий фінансовий ресурс”.

Коментуючи питання скорочення медичних працівників, заступниця наголосила, що позиція Міністерства охорони здоров’я чітка – не допустити масового звільнення медпрацівників. “На сьогоднішній день в нас є політична воля для того, щоб зберегти наші кадри, адже це найбільше надбання української медицини. Саме тому для збереження кадрів і переглядається реформування спеціалізованої допомоги”, – відмітила посадовиця.

Переглянути брифінг можна за посиланням:

https://www.facebook.com/admkm.gov.ua/videos/976689116118367/