15.05.2020 — 17:36

Дмитро Габінет провів зустріч із командирами військових частин Хмельницького гарнізону

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет провів зустріч із командирами військових частин Хмельницького гарнізону. Основа мета зустрічі – налагодження більш тісної взаємодії між обласною владою та військовими.

Як зазначив Дмитро Габінет, така зустріч була запланована уже давно, адже він добре обізнаний із проблемами, які можуть виникати в процесі їх діяльності, та готовий в рамках свої повноважень надавати необхідну практичну допомогу, аби допомогти у їх вирішенні.

Кожен  з командирів мав нагоду розповісти про ті питання, які найбільш гостро стоять перед їх підрозділами. Серед найпоширеніших – забезпечення житлом, оновлення матеріально-технічної бази та автопарку, забезпечення воїнів, що є учасниками бойових дій на Сході, земельними ділянками, кадрове забезпечення, тощо. Не оминули увагою і питання забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя у військових частинах області у контексті епідемії коронавірусу, зокрема щодо забезпечення безконтактними термометрами. Також обговорили, як буде реалізовуватися контроль за захворюваністю під час прибуття нових військовослужбовців в рамках весняного призову.

У ході розмови також порушили питання щодо майна та земель колишніх військових містечок, які наразі перебувають у занедбаному стані. За словами військовиків, питання вже тривалий час не знаходить вирішення, майно руйнується, а на землях спостерігаються факти самозахоплення та самовільного будівництва.

Окремо обговорили питання забезпечення військового госпіталю. Як повідомив командир, чи не найбільшою проблемою, яка тривалий час не знаходить вирішення, є питання ремонту даху на одному з корпусів закладу. Фактично, там відсутня нормальна покрівля, дах складається із плит перекриття, покритих рубероїдом. Через це дах періодично тече, а в приміщеннях розвивається грибок. За словами військового, саме цей корпус визначений для госпіталізації можливих хворих на COVID-19.

Серед інших проблем – відсутність сучасного реанімобіля, через що немає належних умов для транспортування хворих у важкому та критичному стані, відсутність фахівця, який би надавав психологічну допомогу при посттравматичних стресових розладах, реабілітолога, тощо.

Загалом командири військових частин висловили сподівання, що незважаючи на те, що багато з цих питань не належать до повноважень облдержадміністрації, завдяки спільній позиції та об’єднанню зусиль вдасться зрушити їх з місця.

З свого боку, Дмитро Габінет наголосив, що гарантує підтримку та юридичний супровід щодо усіх проблемних питань та готовий вжити потрібних організаційних заходів, аби допомогти з їх вирішенням. Учасники розмови також домовилися про подальші кроки співпраці.