19.05.2020 — 16:40

Брифінг щодо протидії поширення коронавірусної інфекції на території області

Під час сьогоднішнього брифінгу перший заступник голови адміністрації Роман Примуш проінформував жителів області щодо стану поширення коронавірусної інфекції на території області.

Посадовець розповів, що станом на 15.30 в області підтверджено 278 випадків COVID-19, одужало – 73, летальних – 9.

Всього на лікуванні в області знаходиться 196 осіб, з них 62 лікуються стаціонарно, 134 амбулаторно.

Роман Борисович повідомив, що наразі в Хмельницькій інфекційній лікарні заповнені 58 місць (розрахована на 200). Також уже розгорнуті місця у Шепетівській та Славутській ЦРЛ, у випадку необхідності будуть розгорнуті місця в Дунаєвецькій ЦРЛ. Але, додав спікер, залучення вказаних районних лікарень відбудеться лише тоді, коли ХІЛ буде заповнена на 75%.

Також перший заступник голови адміністрації зазначив, що серед хворих на коронавірусну інфекцію є особи, які потребують проходження процедури гемодіалізу. Так, стосовно таких хворих прийнято рішення, що вони будуть лікуватися від COVID- 19 і проходити процедуру гемодіалізу в одному закладі – Славутській ЦРЛ.

Крім того, Департаментом охорони здоров’я ОДА напрацьовано механізм маршрутизації пацієнтів, які здорові від COVID- 19, але також потребують проведення процедури гемодіалізу. Відтак, такі хворі будуть направлені в інші медзаклади.

Будьте здорові. Бережіть себе і своїх близьких!