21.05.2020 — 11:00

На Хмельниччині з робочим візитом перебуває Олексій Чернишов

Сьогодні з офіційним візитом на Хмельниччині перебуває Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Міністр спільно з головою обласної державної адміністрації  Дмитром Габінетом перевірив результати реалізації програми Президента України “Велике будівництво” на території області. Розпочався візит з відвідин загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у с.Корчик Шепетівського району.

На сьогоднішній день навчання дітей проводиться у двох старих приміщеннях (1940, 1969 р.р.), загальний знос яких становить 85 відсотків. Згідно із заключенням приміщення старої школи є аварійним і не підлягає капітальному ремонту. Завершення будівництва зазначеної установи є економічно та соціально обґрунтованим, оскільки село є центральним у західній частині району. Після завершення будівництва до школи будуть довозитись діти із трьох сіл: Романів, Хутір, Кліментовичі.  Нова школа розрахована на 196 дітей, але при відкритті школи планується навчання 180 дітей. На сьогодні в старій школі навчається 100 дітей.

Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 53,6 млн.грн. Починаючи з 2018 року будівництво фінансується за рахунок співфінансування з ДФРР та місцевого бюджету. Зокрема, у 2018 році з ДФРР надійшло 10 млн. грн., в 2019 – 12, 4 млн.грн., цьогоріч передбачається фінансування у розмірі 15,1 млн.грн. Співфінансування з місцевого бюджету склало відповідно 3, 4 млн. грн, цьогоріч планується 1,7 млн.грн. Наразі починаючи з 1 березня за кошти підрядника виконано робіт орієнтовно на 2,5 млн.грн.

Наразі будівельники виконують оздоблювальні роботи, облаштування харчоблоку, спортивної зали та впорядкування прилеглої території. На даний час будівельна готовність становить 73%. Як зазначають у службі єдиного замовника, декларацію про завершення будівельних робіт планують подати до 25 серпня 2020 року, аби навчальний рік учні розпочали у новій школі.

Міністр оглянув нове приміщення школи, ознайомившись із ходом робіт, а також оглянув учбові класи, спортивну залу, харчоблок та інші приміщення.

“Президентська програма “Велике будівництво” – це зміна країни та побудова нових об’єктів. І саме зараз настав час для повної заміни старих об’єктів на нові та сучасні. Сьогодні я переконався, що даний заклад має всі шанси 1 вересня відкрити свої двері для учнів”, – сказав Міністр розвитку громад та територій України.  Особливу увагу високопосадовець звернув на необхідність якісного виконання робіт, що дозволить учням з особливими освітніми потребами вільно почуватися в новому приміщенні. Адже принцим інклюзивності є одним із пріоритетних. У зв’язку з цим, Олексій Михайлович доручив представникам служби єдиного замовника провести належну перевірку придатності пандусів та інших необхідних засобів для учнів з особливими освітніми потребами.

Також Олексій Чернишов перевірить стан виконання завдань Уряду, зокрема, щодо протидії поширенню респіраторної хвороби COVID-19, ознайомиться з ходом капітального ремонту доріг, відвідає будівництво освітніх та спортивних закладів обласного центру та населених пунктів Хмельницької області.