08.07.2016 — 15:41

На Хмельниччині працюють над впровадженням новітніх технологій в лікарнях області

Підприємство «Мотор-січ»  виготовляє вітчизняні кульшові суглоби. Шляхом співпраці із ним Департамент охорони здоров’я прагне впровадити новітні технології в центральних районних лікарнях області.

DSCN5461

За словами Якова Миколайовича, нині на черзі на Хмельниччині перебувають 600 хворих, які потребують оперативного втручання на кульшовому суглобі. Наразі Хмельницька обласна лікарня самотужки не може впоратися із великою кількістю бажаючих. Тому, директор Департаменту охорони здоров’я впевнений, що такі операції необхідно проводити і на рівні травматологічних відділень центральних районних лікарень. Такі оперативні втручання уже виконують у 3 районах, ще у 5-6 ЦРЛ цей процес треба налагодити. Яків Цуглевич наголосив, що коштують українські штучні суглоби втричі менше, ніж імпортні. Тому необхідно розглядати можливість їх закупівлі за кошти районних, обласного бюджету та самих хворих.

У Департаменті охорони здоров’я сподіваються, що таким чином за рік вдасться хоча б наполовину зменшити чергу пацієнтів, які потребують заміни кульшового суглобу.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я.