08.07.2016 — 15:50

У Білогір’ї відбулась презентація збірки поезій Віталія Прокоповича “Червоні сльози України”

8 липня у читальному залі Білогірської районної бібліотеки молодий письменник Віталій Прокопович презентував свою дебютну збірку віршів «Червоні сльози України».

Віталій Прокопович народився і виріс в селі Мокроволя Білогірського району Хмельницької області. Закінчив 11 класів Білогірського НВК, потім Хмельницький національний університет. Здобув спеціальність бухгалтера.

IMG_5535

Життєве кредо – ніколи не здаватися. Перший вірш написав десь приблизно в 5 класі. Вільний час любить проводити з друзями. Також любить переглядати цікаві фільми, слухати класну музику. Захоплюється грою на гітарі. Мріє, аби в країні настав мир.

Вірші Віталія Прокоповича друкувалися в альманасі «Сила Почуттів» та збірці «Перші акорди білогірських поезій». У 2012 році юнак став переможцем обласного відбіркового туру Всеукраїнського фестивалю «Барви життя» у вокальному жанрі.

IMG_5497

Поезії Віталія Прокоповича, які презентовані у даній збірці, за стилем можна віднести до жанру української патріотики. Адже вони описують події, що трапилися в нашій країні впродовж останніх років: Революцію Гідності, «псевдоанексію» Московщиною Криму, війну на Донбасі.

Ці події, зі слів самого Віталія, глибоко вразили його, адже саме вони й стали темою його творів. У вступі автор пише, що поезії передають жах та біль горя, яке впало на плечі нашого народу. «Своїми творами, я хочу донести людям ту біду, яку породжує війна. А ще хочу, щоб люди не були байдужими один до одного, а щоб у будь-якій життєвій ситуації залишалися перш за все людьми», – написав Віталій.

Привітати молодого митця з його першою поетичною ластівкою завітали його друзі та знайомі, всі ті хто допомагав із випуском книги, а також керівництво району: голова районної ради Василь Мельник, який написав передмову до збірки, заступник голови райдержадміністрації Віктор Гребенюк, секретар Білогірської селищної ради Віктор Поліщук, завідувач сектору культури та релігій РДА Анжела Дзицюк, голова ГО «Сяйво Перлини» Валентин Лосовський та багато інших.

IMG_5530

Зустріч проходила у теплій атмосфері. Всі мали змогу почути живе слово поезії як з вуст автора, так і юних читачів бібліотеки. А тих, хто хотів би насолодитися поезією Віталія Прокоповича, бібліотекарі запрошують до книгозбірень району, бо від сьогодні там є примірники презентованої книги із автографом автора.

За матеріалами Білогірської райдержадміністрації