01.06.2020 — 16:00

Брифінг щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території області

Під час сьогоднішнього брифінгу перший заступник голови адміністрації Роман Примуш проінформував жителів області щодо стану поширення коронавірусної інфекції на території області.

Посадовець розповів, що станом на 15.00 в області підтверджено 456 випадків COVID-19, одужало – 238, летальних – 11. Всього на лікуванні в області знаходиться 207 осіб, з них 63 лікуються стаціонарно в Хмельницькій інфекційній лікарні, 144 амбулаторно.

Роман Борисович зазначив, що  за результатами аналізу МОЗ щодо індикативних показників, за якими оцінюється можливість пом’якшення карантинних заходів в регіонах України, Хмельницька область увійшла в черговий  етап пом’якшувальний заходів. Зокрема, на минулому засіданні обласної комісії ТЕБ та НС було відновлено роботу закладів дошкільної освіти, фізичної культури і спорту, відвідування закладів освіти до 10 осіб, відновлено сполучення залізничним транспортом Київ-Хмельницький.

Поряд з цим, додав спікер, найскладніша ситуація в цілому по області щодо захворюваності на COVID-19 залишається у м. Кам’янець -Подільський та Кам’янець-Подільському районі, м. Старокостянтинові та Старокостянтинівському районі та Славутському районі.

Відтак, щоп’ятниці буде збиратися засідання обласної комісії ТЕБ та НС на якому відповідно будуть прийматися рішення щодо пом’якшення заходів або введення додаткових обмежувальних заходів.

Також посадовець розповів, що в області розпочалося ІФА – тестування населення. Так, приватними лабораторіями м. Хмельницького та Славути проведено 98 таких досліджень. Загалом в області розгорнуто 20 лабораторій, які можуть проводити такі тести. В державних або комунальних лабораторіях ця послуга буде безкоштовна, а в приватних –  платною.

Будьте здорові. Бережіть себе і своїх близьких!