05.06.2020 — 16:30

Брифінг голови адміністрації щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території області

Сьогодні під час чергового брифінгу на питання журналістів та мешканців області щодо стану захворюваності на COVID-19 на території Хмельниччини та інших питань життєдіяльності області відповідав голова адміністрації Дмитро Габінет.

Він повідомив, що станом на 15.00 в області підтверджено 509 випадків COVID-19, одужало – 310, летальних – 12.

Під час брифінгу Дмитро Анатолійович відповів на запитання журналістів щодо відновлення залізничних перевезень, роботи закладів харчування, проведення ІФА-тестування, тощо. Також він додав, що на сьогоднішньому засіданні обласної комісії ТЕБ та НС будуть розглянуті питання щодо запровадження наступних пом’якшувальних заходів.

Серед іншого, Дмитро Анатолійович зазначив, що вчора завершився дводенний візит Президента України Володимира Зеленського до Хмельницької області. “Візит пройшов достатньо успішно, адже ми змогли показати об’єкти, які дійсно будуються. За наслідками цього візиту, ми отримали додаткові можливості для будівництва доріг, зокрема мова йде про трасу Р-48. Також отримали додаткові доручення, що стосуються проблем, які виникали в окремих підприємців при здійсненні їхньої діяльності. Тому в цьому контексті я впевнений, що через певний проміжок часу ми прозвітуємо про конкретні зроблені кроки в напрямку покращення бізнес – середовища, будівництва нових промислових потужностей, тощо”, – сказав очільник області.

Принагідно, голова адміністрації привітав усіх працівників засобів масової інформації з прийдешнім професійним святом та назвав імена нагороджених Почесними грамотами та подяками облдержадміністрації.