11.07.2016 — 12:00

Володимир Кальніченко : Забезпечення сприятливих умов для розвитку в області конкурентноздатного бізнесу – одне з першочергових завдань

9 липня за участю заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка  відбувся Форум “Співпраця АППУ, ДФС та бізнесу в умовах європейської інтеграції”, у якому взяли участь представники підприємницької громадськості, департаменту ДФС України, обласної державної адміністрації, керівники Головного управління ДФС України в області та Хмельницької митниці, міські голови Хмельницького та Кам’янець-Подільського та представники наукових установ.

Володимир Ілліч у свої вітальній промові зазначив, що забезпечення сприятливих умов для розвитку в області конкурентноздатного на внутрішньому та зовнішніх ринках бізнесу – одне з першочергових завдань облдержадміністрації.

4Посадовець звернув увагу присутніх на тому, що в країні триває перебудова структури та функцій контролюючих органів. За підтримки технічної місії США розпочато комплексне реформування митних органів. Уже прийнято рішення про запровадження “єдиного вікна”, вводяться обмеження підстав та тривалості митних оглядів для запобігання зловживань, затверджено обов’язковий порядок фото- і відеофіксації оглядів, створюються міжвідомчі мобільні групи для контролю, впроваджується інститут Уповноваженого Економічного Оператора.

Найближчим часом запрацюють офіси промоцій українського експорту та супроводу інвесторів при Прем’єр-міністрові України, буде створено Департамент промислової політики у складі Мінекономіки України.

Усе це є важливими кроками на шляху до створення прозорих та зручних умов для роботи вітчизняного бізнесу на світових ринках та захисту його інтересів на внутрішньому ринку.

У своєму виступі Володимир Кальніченко наголосив на тому, що формат Форуму є особливим з точки зору можливості об’єднання досвіду та бачення різних сторін податкового процесу, адже представники регіонального бізнесу області, будучи членами громадських рад при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України, Державної фіскальної служби, Державної регуляторної служби та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, беруть безпосередню участь у формуванні нормативної бази з дерегуляції бізнесу, у тому числі митного та податкового законодавства.

6Даний захід був дуже своєчасним, оскільки дав можливість спільно напрацювати узгоджені пропозиції змін до відповідних законодавчих актів та направити їх на розгляд народних депутатів від Хмельниччини, комісій Верховної Ради України, Адміністрації Президента України та Уряду.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації