09.06.2020 — 16:37

Брифінг щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території області

Під час сьогоднішнього брифінгу перший заступник голови адміністрації Роман Примуш проінформував жителів області щодо стану поширення коронавірусної інфекції на території області.

Посадовець повідомив, що станом на 15.00 в області підтверджено 519 випадків COVID-19, одужало – 344, летальних – 14. Всього на лікуванні в області знаходиться 161 особа, з них 47 лікуються стаціонарно в Хмельницькій інфекційній лікарні, 114 амбулаторно.

Принагідно Роман Борисович нагадав, що на минулому засіданні обласної комісії ТЕБ та НС було прийнято ряд рішень, які дозволяють пом’якшити карантинні заходи. Зокрема, відновлено роботу міжобласного транспортного сполучення, закладів культури, закладів харчування, дозволено вільне пересування осіб віком від 60 років. Поряд з цим, додав посадовець, вказані пом’якшувальні заходи не застосовуватимуться у містах Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів.

Також спікер розповів, що на наступному засіданні обласної комісії буде розглядатися питання щодо роботи дитячих закладів оздоровлення.

“На сьогодні в області не спостерігається явних спалахів захворювання на COVID – 19. Ситуація залишається стабільною і контрольованою. Наразі основна увага медиків сконцентрована на моніторингових спостереженнях за медпрацівниками, контактними особами, випадками пневмоній та плановими госпіталізаціями”, – сказав Роман Примуш.

Переглянути брифінг можна за посиланням https://www.facebook.com/admkm.gov.ua/videos/766882713858079/