10.06.2020 — 15:26

На сьогодні в області проведено 2159 досліджень методом ІФА

Про це зазначила заступник голови адміністрації Оксана Ситницька під час сьогоднішнього брифінгу щодо стану захворюваності на коронавірусну інфекцію на території області.

Посадовиця відмітила, що в області активно розпочали проводити дослідження методом ІФА тестування. Так, на сьогоднішній день такі дослідження здійснюються у 18 лабораторіях області. Наразі проведено уже 2159 досліджень методом ІФА, з них 488 за останню добу. Поряд з цим, продовжується проведення ПЛР досліджень, за останню добу було здійснено 26 таких досліджень.

Спікер пояснила, що ПЛР дослідження проводяться обов’язково у випадках контрольного факту підтвердження одужання пацієнта, при підтвердженому діагнозі пневмонії та при підозрі на коронавірусну інфекцію. В усіх інших випадках, а саме при необхідності перевірки контактних осіб, захворюваності медпрацівників та працівників правоохоронних структур, використовується дослідження методом ІФА. Це так званий моніторинговий спосіб перевірки стану захворюваності серед населення та певної категорії працівників.

Також Оксана Анатоліївна повідомила, що станом на 14.30 в області підтверджено 520 випадків COVID-19, одужало – 355, летальних – 14. Всього на лікуванні в області перебуває 151 особа, з них 46 лікується стаціонарно, 105 амбулаторно. За минулу добу було виявлено лише 2 випадки COVID-19.

Окрім того, заступниця нагадала, що з сьогоднішнього дня розпочинають працювати заклади культури та харчування. “Поступово область повертається до звичного життя. І якщо ми будемо дотримуватися усіх тих вимог, які визначаються на рівні держави та області, то ситуація буде тільки покращуватися. З кожним днем ми будемо мати нові пом’якшувальні заходи та випадки одужання”, – сказала Оксана Ситницька.