11.06.2020 — 16:05

Брифінг щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території області

Сьогодні брифінг щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції провів перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

Посадовець повідомив, що станом на 15.00 в області підтверджено 525 випадків COVID-19, одужало – 375 (71,4% від підтверджених випадків), летальних – 14.

Всього на лікуванні в області знаходиться 136 осіб, з них 44 лікуються стаціонарно в Хмельницькій інфекційній лікарні, 92 амбулаторно.

“На сьогодні в області концентрованих спалахів немає. Нараз протягом двох тижнів спостерігається тенденція, коли кількість одужавших перевищує тих, що захворіли”, – сказав Роман Борисович.

Також він розповів, що за минулу добу в області було проведено 170 ПЛР досліджень та 488 досліджень методом ІФА.

Принагідно перший заступник голови адміністрації зазначив, що відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України, усі контактні особи, які виявленні в результаті епідрозслідування, мають перебувати на самоізоляцію протягом 14 днів і тестування таким особам проводиться лише після завершення 14 – ти денного періоду.

Підсумовуючи сказане, Роман Примуш нагадав жителям області, що не слід забувати про дотримання соціальної дистанції та засоби індивідуального захисту.