12.06.2020 — 14:25

Брифінг щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території області

Сьогодні перший заступник голови адміністрації Роман Примуш провів черговий брифінг щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території області.

Посадовець повідомив, що станом на 13.00 в області підтверджено 544 випадки COVID-19, одужало – 406 (75% від підтверджених випадків), летальних – 14. Всього на лікуванні в області знаходиться 123 особи, з них 41 лікуються стаціонарно в Хмельницькій інфекційній лікарні, 82 амбулаторно.

Також він проінформував, що в області уже проведено більше 2800 ІФА тестів, з них 301 тест – приватними лабораторіями. “На сьогоднішній день такі дослідження здійснюються у 18 лабораторіях області. Ці лабораторії самостійно закупили дані тести за кошти місцевих бюджетів.  Проте, зараз розпочата процедура закупівлі 10 тис. тестів за кошти обласного бюджету, які будуть розподілені по всім закладам, що проводять такі тестування”, – сказав спікер.

Поряд з цим, продовжується проведення ПЛР досліджень. Як пояснив посадовець, наразі обласна лабораторія збільшила свої потужності, адже на початковому етапі лабораторія обробляла 96 ПЛР тестів, а зараз потужність лабораторії складає 220 тестів на добу.

Крім того, Роман Борисович розповів, що вчора відбулася нарада за участю головного санітарного лікаря Віктора Ляшка щодо питання відкриття літнього оздоровчого сезону.”Поки що позиція Міністерство охорони здоров’я і Міністерства соціальної політики України не синхронна, тобто не має чіткої позиції стосовно того чи відновлювати роботу літніх оздоровчих таборів. Відтак, дане питання не розглядатиметься на обласному засіданні ТЕБ та НС, оскільки ще не має єдиного рішення по країні про запуск роботи літнього оздоровчого сезону. Очікуємо на рішення Уряду”, – зауважив посадовець.