11.07.2016 — 15:03

У “Подільських джерелах” закінчилась перша літня зміна

Малієвецький дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Подільські джерела» Дунаєвецького району заслужено посідає чільне місце серед літніх оздоровчих закладів для учнів і вихованців закладів освіти Хмельниччини.

Шостий рік поспіль у неповторних природною і рукотворною красою Маліївцях він організовує три літніх табірних зміни в канікулярний період і гостинно відчиняє свої двері для школярів.

Три тижні тому – 14 червня 2016 року працівники і гості оздоровчого табору, а також 50 вихованців його першої (наймолодшої) зміни, святково відзначили цю подію підняттям Державного прапору України і власного табірного прапору та урочистою лінійкою.

2. Табір у Маліївцях (біля водопаду)

Під час відкриття цьогорічної першої табірної зміни, окрім педагогів і батьків, були й почесні гості – голова Дунаєвецької районної ради Ольга Михальська та міський голова Дунаєвецької об’єднаної територіальної громади Веліна Заяць, Дунаєвецький селищний голова Антон Камінський, інші представники місцевої влади та громадськості.

Дирекція закладу постійно працює над тим,  щоб він працював згідно плану, а вихованці насолоджувались літнім відпочинком. Тому всі намічені оздоровчі й масові заходи проводились його педагогами організовано, цікаво та змістовно. Значну увагу, як завжди, приділяли екологічному вихованню.

3. Табір у Маліївцях (конкус знавців)

У 4-х загонах першої табірної зміни («Оба-на», «Живчики», «Непосидючі», «Водограй») було 6 найактивніших вихованців еколого-натуралістичних гуртків Дунаєвецької СЮН – Власова Наталія, Гаврилова Тетяна, Гаврилов Назар, Гоцуляк Дарія, Гарюк Сергій і Дармограй Максим, які теж отримали можливість пізнавати нове, відпочити й оздоровитись у «Подільських джерелах».

У першій зміні традиційно проходили Дні натуралістів. У загонах проводився природничо-краєзнавчий конкурс «Дивовижний світ природи». Діти навипередки давали відповіді на запитання його вікторини про рослинний і тваринний світ, визначали рослини, які занесені до Червоної книги України та ростуть у нашому краї, розгадували тематичні ребуси, кросворди, складали   пазли.Без имени-1

Дуже сподобався юним природолюбам і природознавчий захід на свіжому повітрі «Ти – частинка природи», де вони намагались проводити паралелі між природою та своїм здоров’ям, емоціями, демонстрували природознавчі знання.

Керівник гуртка юних лісівників станції юних натуралістів на базі Малієвецького НВК Людмила Маліновська провела вихованцям табору екскурсію стежинами маєтку та палацом графа Ігнація Орловського і його нащадків. Найбільше емоцій у цей день, звичайно ж, викликав знаменитий рукотворний водоспад з гротом.

1. Табір у Маліївцях (фото загальне)

Час відпочинку в таборі промайнув дуже швидко, і його вихованці роз’їхались по своїх домівках з гарними враженнями й самопочуттям, новими знайомствами та фотографіями на згадку про мальовничі Маліївці, яскраві події і добрих друзів. Тепер вони нетерпляче чекатимуть зустрічі через рік у цьому ж таборі, а його педагогічний персонал знову оперативно й сумлінно готується зустріти наступну табірну зміну дітей, у якій уже оздоровлюватимуться і відпочиватимуть учні 7-8 класів.

Педагоги-натуралісти Дунаєвецької СЮН теж готують нові цікаві сюрпризи для чергової зміни вихованців оздоровчого табору «Подільські джерела», щиро сподіваючись, що вона буде для них цікавою, змістовною, неповторною згадкою про літо.

За матеріалами Хмельницького обласного  еколого-натуралістичного центру учнівської молоді