17.06.2020 — 18:37

Хмельниччина має значні можливості для розвитку туристичного та рекреаційного потенціалу, – Р. Примуш

Про це зазначив перший заступник голови адміністрації Роман Примуш під час засідання робочої групи з розробки проекту Програми розвитку туризму в Хмельницькій області на 2021-2025 роки. 

Звертаючись до членів робочої групи, Роман Борисович зазначив, що Стратегією розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки визначено туризм одним із пріоритетних напрямів розвитку нашого краю. «Хмельниччина має значні можливості для розвитку туристичного та рекреаційного потенціалу. Зростання попиту на внутрішній туризм, у тому числі зелений, сільський та оздоровчо-лікувальний підвищить популярність пам’яток культурної спадщини, об’єктів природно-заповідного фонду, курортів та спонукатиме до подальшої популяризації місцевих традицій та промислів», – сказав посадовець.

Однак, додав він, на сьогоднішній день туристично-рекреаційний потенціал області використовується недостатньо, що пояснюється особливостями регіонального господарювання та слабкою промоцією регіону в Україні та за її межами. Саме тому, для ефективного використання туристичного потенціалу регіону необхідно акумулювати усі зусилля над розробкою проекту.

Представник Департаменту економічного розвитку, курортів і туризму облдержадміністрації Ігор Петраш окреслив основні проблеми розвитку туризму в області. Окремо було наголошено на проблематиці відсутності ефективного менеджерства в сфері туризму на місцях. Для покращення управління галуззю запропоновано розділити область на п’ять локальних осередків туризму, які би включали у себе так звані «туристичні магніти» навколо яких можна було б розвивати привабливість туристичних дестинацій.

Стосовно роботи робочої групи було запропоновано поділити робочу групу на фокус групи за напрямами.

В свою чергу, Директор Департаменту Олена Бохонська запропонувала членам робочої групи провести аналіз розвитку кожного із локальних осередків туризму, окреслити сильні та слабкі сторони розвитку та надати свої пропозиції до проекту Програми розвитку туризму в Хмельницькій області на 2021 – 2025 роки.