18.06.2020 — 16:37

Брифінг щодо ситуації з протидії COVID-19 в області

Сьогодні черговий брифінг щодо ситуації з протидії COVID-19 в області провів перший заступник голови адміністрації Роман Примуш. Посадовець повідомив, що станом на 15.00 в області підтверджено 608 випадків COVID-19, одужало – 470 (77,8% від підтверджених випадків), летальних – 14.

Роман Борисович відмітив, що протягом останнього тижня в Україні зростає динаміка захворюваності на COVID-19. Тому Урядом було продовжено карантинні заходи до 31 липня. Він додав, що в багатьох регіонах зараз розглядається питання про посилення карантинних заходів. Відтак, на черговому засіданні обласної комісії ТЕБ та НС буде розглядатися питання про посилення карантинних заходів в окремих населених пунктах області, де кількість захворівших щодня збільшується, а саме у  Красилівському та Кам’янець-Подільському районах, а також містах Старокостянтинів та Кам’янець-Подільський. Такі обмеження будуть стосуватися роботи закладів ресторанного бізнесу, культури, проведення змагань, пасажирських перевезень, тощо.

Також посадовець нагадав, що наразі в області встановленні 3 моніторингових блок – пости на в’їзді з Чернівецької, Тернопільської та Рівненської областей, а також 1 пост біля м. Нетішина, який контролює ситуацію з заїзду зі сторони Рівненської області. Він додав, якщо у випадку зростання захворюваності в тій чи іншій області, обласна влада розглядатиме можливість встановлення додаткових постів, але зараз такої потреби немає.

“Щодня ми аналізуємо ситуацію із захворюваністю і готуємо, окрім посилення карантинних заходів в окремих містах і районах,  заходи щодо посилення роботи робочих груп, які будуть моніторити стан дотримання жителями маскового режиму в закритих закладах (магазини, ресторани, проведення заходів в закритих приміщеннях, тощо). Ця робота має бути посилена, оскільки бачимо, що населення легковажно відноситься до карантинних обмежень”, – сказав перший заступник голови адміністрації.

Підсумовуючи сказане, Роман Борисович вкотре закликав жителів області все ж таки дотримуватися тих режимів карантину, які визначені нормативними актами.