12.07.2016 — 14:52

Володимир Гройсман: Уряд є партнером бізнесу і працюватиме над створенням сприятливого бізнес-клімату в країні

завантаження

Уряд докладатиме зусиль для створення сприятливого бізнес-клімату та прагне бути партнером для чесного, прозорого бізнесу і забезпечити його успішність. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочого сніданку із членами Американської Торговельної Палати в Україні у вівторок. У заході також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

“Ми готові до співпраці. Хотів би, щоби ви розглядали Уряд як своїх партнерів, чесного, прозорого бізнесу. Я абсолютно зацікавлений у тому, щоби ви були успішними”, – заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд налаштований на здійснення змін та реформ. “Ми розуміємо, що країна потребує професійних, якісних дій, не популістичних. А популізм привів туди, де ми знаходимося,  і звідси потрібно виходити. Ключовий пріоритет нового Уряду – відродження національної економіки. Тільки на сильних позиціях національної економіки можливо будувати по-справжньому незалежність, демократію і високі стандарти життя”, – зазначив він.

Володимир Гройсман наголосив, що завдання Уряду – створити якісний бізнес-клімат у країні. Зокрема, серед його пріоритетів – ефективна приватизація, зміна управління державних компаній, дерегуляція в енергетичному секторі, на фармацевтичному ринку. Також у фокусі уваги Уряду – продовження дерегуляції.

Він поінформував, що в Україні закінчила роботу Місія США з оцінки потреб щодо реформування української митниці. “Я би хотів, щоби через рік у нас в Україні постала нова митна служба, яка є ключовою для розвитку національної економіки”, – заявив Володимир Гройсман. За його словами, нинішня система української митниці є корумпованою, знищує можливості до конкурентоздатності у країні та знижує безпеку на кордонах.

Говорячи про боротьбу з корупцією, Голова Уряду висловив переконання, що кожен міністр має визначити і презентувати по 3-5 конкретних рішень щодо боротьби з корупцією, які будуть прийняті і реалізовані до кінця року.

Володимир Гройсман повідомив співрозмовників, що при Прем’єр-міністрі буде створено Офіс супроводу інвестицій, який символічно буде знаходитися на тому ж поверсі, де й кабінет Голови Уряду. За його словами, члени Офісу будуть супроводжувати та залучати інвестиції, розумітимуть потреби підприємництва та матимуть повагу і репутацію серед представників бізнесу.

Володимир Гройсман також допустив створення у подальшому регіональних офісів, що дозволить забезпечити механізм координації на місцях.

Україна вивчатиме досвід Сполучених Штатів Америки щодо створення відповідного офісу, з цією метою незабаром очікується візит Першого заступника Міністра торгівлі США, повідомив він.

Окремо Прем’єр-міністр зазначив, що потребує перезавантаження Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України. За його словами, цей орган має стати реальним механізмом впливу на рішення щодо бізнесу.

Коментуючи суперечливі питання між бізнесом та контролюючими структурами, Володимир Гройсман зазначив, що терпіти їхню безкарність ніхто не буде, а винні будуть притягатися до відповідальності.

Прем’єр-міністр закликав представників бізнесу говорити про існуючі проблеми та висувати можливі шляхи їх вирішення. “Мене дратує, коли вам створюють штучні перешкоди. Я не збираюся сидіти, на це дивитися”, – підкреслив він.