12.07.2016 — 15:47

Заходи з легалізації заробітної плати забезпечили вихід з “тіні” 1720 осіб

Питання детінізації економіки, інвестиційної діяльності та проведення жнивних робіт в області, сьогодні розглядалися на селекторній нараді під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка та за участю т.в.о. заступників голови облдержадміністрації.

В студії селекторного зв’язку на місцях були запрошені голови райдержадміністрацій, міські (міст обласного значення) голови, керівники структурних підрозділів з питань економіки, фінансів, освіти, соціального захисту населення, агропромислового розвитку, статистики, регіонального розвитку та будівництва, пенсійного фонду, податкової інспекції та держпраці.

IMG_4019

 

 

 

 

 

 

Відкриваючи нараду Володимир Ілліч ознайомив усіх присутніх з порядком денним наради та проінформував щодо основного питання засідання, а саме: детінізація, легалізація заробітної плати, робочих місць та рівня заробітної плати по області.

Так, за словами посадовця, з метою легалізації трудових відносин в області проводиться відповідні заходи, зокрема, в результаті проведеної роботи виявлено 345 порушень, у тому числі трудового законодавства – 238, податкового – 100, пенсійного законодавства – 7.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 59 осіб. Зареєстровано 1195 суб’єктів підприємницької діяльності, укладено 489 трудових договорів між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками, 36 трудових договорів з найманими працівниками у юридичної особи. Реалізація вжитих в області заходів дала змогу вивести з “тіні” 1720 осіб.

IMG_4021

 

 

 

 

 

 

Що стосується середньомісячної заробітної плати, то у травні 2016 року, у порівнянні до січня місяця вона зросла на 480,3 грн. або на 14, 1% і склала 3875 грн., або 78% заробітної плати по Україні.

Серед районів області, як і у попередні періоди, у травні поточного року низькими по рівню заробітної плати залишилися показники у Білогірському (2846 грн. або 73,5% до обласного показника), Старосинявському (3163 грн. – 81,6%), Теофіпольському (3164 грн. – 81,7%), Волочиському (3166 грн. – 81,7%) районах.

“Легалізація заробітної плати на підвищення її рівня – основне завдання для обласної влади”, – зазначив Володимир Ілліч під час наради.

Стосовно жнивних робіт в області, то станом на 11 липня поточного року обмолочено зернових та зернових бобових культур майже на 27 тис. га., розпочато обмолот практично всіх ранніх культур, зокрема озимий ячмінь на площі 50% – 11 тис. га, горох із площі 5 тис. га – 25%, озимий ріпак обмолочено на 19%, в окремих районах розпочато обмолот озимої пшениці 49,5 ц. з гектара та ярого ячменю – 50 ц. з гектара. Середня врожайність культур складає 48 ц. з гектара.

IMG_4024

 

 

 

 

 

 

Крім того, учасників наради проінформовано з питань розвитку промисловості, енергетики та інфраструктури, використання коштів державного бюджету об’єднаними територіальними громадами та про стан виконавської дисципліни головами райдержадміністрацій.

За підсумками наради Володимир Ілліч доручив головам райдержадміністрацій та міським (міст обласного значення) головам:

– активізувати роботу комісій з питань легалізація заробітної плати, робочих місць та рівня заробітної плати на місцях;

– звернути увагу на підвищення рівня заробітної плати у районах області;

– приділити увагу залученням інвестицій у районах та містах обласного значення.