22.06.2020 — 12:26

22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. 79 років тому розпочалася одна з найдраматичніших сторінок Другої світової війни: початок відкритого військового протистояння між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом. Відповідно до Указу Президента України, цей день встановлено з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих у цій жорстокій війні.

Цей період Другої світової став трагічним передусім для України, яка зазнала величезних людських і матеріальних втрат: окупованою виявилася уся її територія, а виснажлива боротьба населення за фізичне виживання тривала більш ніж три роки. В цій боротьбі віддав життя кожен п’ятий українець.

Напередодні цієї пам’ятної дати представники ветеранських організацій,  обласної та міської влади, мешканці Хмельницького прийшли до меморіального комплексу «Вічний вогонь», аби покласти квіти до пам’ятника. У зв’язку із карантином заходи відбулися з дотриманням вимог безпеки.

Учасники заходу схилили голови на знак глибокої пошани до усіх тих, хто відважно й самовіддано боровся з нацизмом, хто своєю стійкістю, мужністю і самовідданістю на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги показав істинний приклад патріотизму.