25.06.2020 — 19:58

Роман Примуш перевірив стан дотримання карантинних обмежень на Красилівщині

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Роман Примуш спільно з керівником обласного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрієм Коревою та заступником начальника управління, начальником відділу безпеки середовища життєдіяльності управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби України в Хмельницькій області Миколою Габрикевичем проінспектувати стан дотримання вимог карантинних обмежень у Красилівському районі.

Першим пунктом зупинки став магазин у с.Радісне, де представники інспекційної групи виявили одразу декілька порушень, зокрема недотримання масочного режиму та вимог щодо кількості відвідувачів в магазині. За цим фактом для відповідного реагування до закладу торгівлі викликали представників Національної поліції.

Далі група перевірила стан дотримання карантину у Красилові, зокрема на центральному ринку, у закладах торгівлі, харчування, сфери побутового обслуговування. Нагадаємо,  що у зв’язку з неблагополучною епідситуацією по COVID-19 відповідно до рішення обласної комісії ТЕБ і НС у районі посилено карантинні обмеження. Як з’ясували перевіряючі, загалом стан дотримання протиепідемічних заходів як на ринку, так і в окремих магазинах є задовільним. Обмежень щодо прийому відвідувачів дотримуються і ті заклади харчування, які перевірялися.

Про результати перевірок Роман Примуш поінформував очільника Красиліської РДА Василя Кравчука та членів Красилівського районного  оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. Посадовець наголосив, що в районі необхідно активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань дотримання правил карантину, особливу увагу звернувши саме на сільські населені пункти. Як зауважив Роман Борисович, жителі міста більш відповідально ставляться до дотримання цих вимог, чого не можна сказати про мешканців сіл. Саме тому він доручив вже у найближчі дні силами мобільних груп за участю представників контролюючих органів здійснити об’їзд населених пунктів району, аби нагадати усім про небезпеку коронавірусу та про серйозну фінансову відповідальність за випадки порушення карантину.

Окрім того обласні посадовці проаналізували стан організації роботи районного штабу та вказали на окремі прогалини в його роботі. Як наголосив Роман Примуш, саме злагоджена робота та ефективна координація усіх заходів спрямованих на приборкання інфекції є запорукою стабільної епідемічної ситуації. Також він запевнив, що обласний штаб готовий надавати методичну та консультаційну допомогу з усіх питань, що виникають у ході роботи.