25.06.2020 — 19:31

Усі пункти зовнішнього незалежного оцінювання в Хмельницькій області вчасно розпочали свою роботу

25 червня по всій Україні стартував перший етап зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2020 року, який розпочався іспитом з математики. Цьогорічна сесія є особливою, адже випускники складають тести в умовах епідемії коронавірусної інфекції.

Сьогодні на Хмельниччині учасники складають іспити у 4 із 8 створених округів на базі 22 пунктів тестування  (міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Шепетівка, Славута). Всього по області на тест з математики зареєструвалось 5209 осіб, з них 4462 особи прибули на пункти тестування, що становить 85,7 % від тих, що зареєструвалися. Для порівняння у сусідніх Вінницькій області – 85.4%, у Житомирській – 83.6%. Такі цифри свідчать про високу явку учасників, враховуючи карантинні обмеження та відміну ДПА.

З метою оцінки якості підготовки до проведення ЗНО та дотримання протиепідемічних обмежень заступниця голови Хмельницької облдержадміністрації Оксана Ситницька у якості громадського спостерігача відвідала Хмельницький колегіум імені Володимира Козубняка та поспілкувалася з керівниками Хмельницького ліцею №15 імені Олександра Співачука та Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії перевірила стан готовності закладів до прийому випускників. Також один із пунктів тестування у місті Славута проінспектував директор Департаменту освіти та науки ОДА Олег Фасоля.

Як повідомляють у Департаменті освіти та науки ОДА, усі пункти зовнішнього незалежного оцінювання в Хмельницькій області вчасно розпочали свою роботу із дотриманням протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України. У кожному пункті тестування чергували медпрацівники, а на вході проводився температурний скринінг.

Органи місцевої влади та органи місцевого самоврядування організували своєчасне підвезення випускників закладів загальної середньої освіти Хмельницької області до пунктів зовнішнього незалежного оцінювання та у зворотному напрямку із дотриманням рекомендацій, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України.

Нагадаємо, наступне ЗНО відбудеться 30 червня з української мови та літератури. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 25 червня по 17 липня, додаткова – з 24 липня до 10 серпня.