26.06.2020 — 17:05

Результати брифінгу голови адміністрації Дмитра Габінета за 26 червня. ВІДЕО

Сьогодні Дмитро Габінет провів черговий брифінг для журналістів щодо ситуації з протидії COVID-19 в області.

Основні меседжі брифінгу:

 ➡ станом на 15.00 в області підтверджено 749 випадків COVID-19, одужало – 527, летальних – 16. На 17.00 підтверджено ще 38 випадків захворювання (35 Дунаєвецький район, 1 Летичівський район, 1 Городоцький район, 1 м. Старокостянтинів.

 ➡ виявлено спалах захворювання в Кривчицькому психоневрологічному інтернаті, що на Дунаєвеччині. Наразі підтверджено захворювання у 90 осіб з інтернату, з них  4 медпрацівники. У більшості хворих хвороба проходить безсимптомно. Уже відібрано ще 110 зразків, які знаходяться на досліджені в ДУ “Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України”.

➡ підопічних інтернату, у яких хвороба проходить безсимптомно або у стані середньої важкості вирішено залишити у інтернаті під постійними доглядом медпрацівників. Наразі 5 осіб з інтернату госпіталізовані до ХІЛ.

➡ контроль за станом здоров’я хворих здійснюється силами лікарів ЦРЛ та ПМСД Дунаєвецького району.

➡ на сьогодні заклад забезпечений необхідними продуктами харчування, засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами, медпрепарати, тощо. Також виставлені карантинні пости, які мають контролювати питання щодо в’їзду і виїзду у село Кривчик.

 ➡ надано доручення Департаменту фінансів ОДА вивчити спільно з Департаментом соціального захисту населення ОДА питання щодо стимулюючих додаткових виплат працівникам, які наразі доглядають за хворими в інтернаті.

 ➡ додаткові обмежувальні заходи з протидії COVID-19 в області наразі застосовані по м. Старокостянтинів, Красилівському, Білогірському та Дунаєвецькому районах, оскільки там є перевищення по захворюваності в області.