30.06.2020 — 17:03

В області тривають перевірки дотримання правил карантину при здійсненні транспортних перевезень

Громадський транспорт – одне з тих місць, де існує особливо великий ризик передачі інфекцій, адже зазвичай у замкнутому приміщенні досить тривалий час перебуває велика кількість людей, а дотримання соціальної дистанції є проблематичним. Саме тому під час епідемії коронавірусу особлива увага звертається на те, аби при наданні послуг з пасажирських перевезень були виконані всі застороги, передбачені вимогами  нормативних документів.

З метою забезпечення дієвого контролю за дотриманням санітарних норм на транспорті в області активізували роботу мобільних груп із залученням Нацполіції та Укртрансбезпеки, які перевіряють, чи водії та пасажири дотримуються маскового режиму, чи не перевищено дозволену кількість людей у транспорті, тощо. Також в рамках моніторингових перевірок до контролю за ситуацією долучився і перший заступник голови облдержадміністрації Роман Примуш.

Так, днями посадовець спільно з керівником обласного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрієм Коревою перевірив роботу автовокзалу у м.Старокостянтинові, а сьогодні разом із заступником Хмельницького міського голови Володимиром Гончаруком проінспектували роботу міського пасажирського транспорту та автовокзалу №2 у м.Хмельницькому. Як зауважив Роман Примуш, перевірка показала, що зараз в містах і перевізники, і пасажири досить сумлінно ставляться до виконання вимог щодо санітарних норм.

“Ми бачимо ситуацію з рівнем захворюваності і країні, і в області зокрема. Тому такі перевірки здійснюються по всіх території країни, активізовані всі служби. Вони показують, що на території міст карантинні вимоги більш-менш витримуються, тоді як у селах ситуація є досить складна. Тому будемо акцентувати увагу на інформаційній роботі, бо бачимо нерозуміння, а інколи й ігнорування цих вимог, – зазначив посадовець. – Фактично зараз розпочалася друга хвиля зростання захворюваності на COVID-19, тому маємо бути дуже уважними, бо у нас також спостерігається збільшення кількості випадків. Потрібно ситуацію втримати, щоб область могла нормально функціонувати, в протилежному випадку будемо змушені повертатися до більш суворих обмежень, які наразі в область діють лише в окремих районах.”