30.06.2020 — 16:10

Результати брифінгу за 30 червня. ВІДЕО

Сьогодні перший заступник голови адміністрації Роман Примуш провів черговий брифінг для журналістів щодо ситуації з протидії COVID-19 в області.

Основні меседжі брифінгу:

➡ станом на 15.00 в області підтверджено 806 випадків COVID-19, одужало – 543, летальних – 18.

➡ з 27.06. по 29.06.20 проведено 220 ПЛР досліджень. Всього з початку епідемії проведено 11200 досліджень на COVID-19 методом ПЛР, з них позитивних – 770.

➡ в Кривчицькому психоневрологічному інтернаті наразі завершено дослідження по усім підопічним та працівникам інтернату. Залишається дослідити лише 68 проб, відібраних у мешканців села Кривчик. Всього вже відібрано 345 проб, з них 129 виявилися позитивними на COVID-19: 106 – підопічні та 23 працівники інтернату. Наразі 5 осіб з інтернату госпіталізовані до ХІЛ. У більшості хворих хвороба проходить безсимптомно.

➡ на сьогодні даний заклад забезпечений необхідними продуктами харчування, засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами, медпрепарати, тощо. Також виставлені карантинні пости, які мають контролювати питання щодо в’їзду і виїзду у село Кривчик. Для надання медичної допомоги підопічним інтернату створено 4 бригади по 2 чол. (лікар та медична сестра).

➡ наразі найбільша кількість захворівших фіксується у Дунаєвецькому, Білогірському, Красилівському районах та м. Старокостянтинів. По цим населеним пунктам комісією ТЕБ та НС прийняті додаткові обмеження, що стосуються проведення масових заходів, роботи ДНЗ, заборони відвідування закладів громадського харчування, пасажирських перевезень, тощо. Крім того, для всіх органів місцевого самоврядування рекомендовано обмежити роботу усіх закладів до 22.00 год. (розважальні клуби, кафе, ресторани).

➡ наразі обласною комісією ТЕБ та НС узгоджується питання з Укрзалізницею щодо відновлення залізничного сполучення через обласний центр.