06.07.2020 — 16:00

Результати брифінгу за 6 липня. ВІДЕО

Сьогодні перший заступник голови адміністрації Роман Примуш провів черговий брифінг для журналістів щодо ситуації з протидії COVID-19 в області.

Основні меседжі брифінгу:

 ➡ станом на 15.00 в області підтверджено 842  випадки COVID-19, одужало – 594, летальних – 20. За вихідні дні виявлено 10 нових випадків захворювання у м. Кам’янець-Подільський, Славута, Старокостянтинів та Дунаєвецькому районі.

 ➡ на лікуванні перебуває 228 осіб, з них 45 лікується стаціонарно в ХІЛ, 183 амбулаторно. З них 7 – діти, 32 – медпрацівники.

➡ на цьому тижні планується проведення моніторингових досліджень по Кривчицькому психоневрологічному інтернаті щодо можливості одужання тих осіб, які лікуються зараз амбулаторно. Нагадаємо, що в інтернаті зафіксовано 130 підтверджених випадків захворювання, з них 2 особи лікується в ХІЛ, інші хворі лікуються амбулаторно в самому інтернаті. Відповідні моніторингові тестування планується провести по подібним психоневрологічним закладам області.

 ➡ на сьогодні Хмельницька область входить в число епідемічно благополучних областей, де рівень захворюваності, інцидентність та кількість завантажених ліжкомісць в закладах охорони здоров’я області не перевищує граничні показники, встановлені постановою Кабінету Міністрів України. Поряд з цим, в області спостерігаються окремі випадки спалаху захворювань і тому наразі продовжено певні протиепідемічні заходи в місті Старокостянтинів, Дунаєвецькому та Летичівському районах. Зокрема, заборони стосуються проведення масових заходів, відвідування закладів громадського харчування, роботи ДНЗ та закладів фізичної культури та спорту, пасажирських перевезень.

➡ в області триває активна робота щодо контролю за дотриманням карантинних заходів. Всього за період карантину було складено 230 протоколів, з них за минулий тиждень – 57. Основні порушення стосуються перебування в магазинах без засобів індивідуального захисту, відсутність антисептиків та інформування про необхідність використання засобів індивідуального захисту, порушення самими продавцями карантинних вимог. 72 мобільні групи, які контролюють дотримання карантинних заходів і надалі продовжуватимуть цю роботу по всій території області.