08.07.2020 — 11:13

«Сатанівський консервний завод»: робота на перспективу

«Сатанівський консервний завод» – яскравий приклад того, як невелике підприємство може конкурувати на українському та іноземному ринку, завдяки чіткій стратегії розвитку та акценту на якість продукції. Днями в рамках робочої поїздки на виробництві побував директор Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу ОДА Олег Омелянюк.

Завод був збудований на базі прикордонної застави ще 1947 року. В 1997 році, рішенням загальних зборів акціонерів завод було передано в оренду підприємцю Володимиру Гуменному. За 3 місяці провели капітальний ремонт котельні, і одного цеху. В 1998 році випущена перша продукція – оцет столовий. І вже багато років поспіль завод працює стабільно.

Цього року підприємство запустило свою роботу з першого червня. До того проводилися ремонтні роботи по удосконаленню виробничих ліній, що надалі дає змогу покращити якість виготовлених консервів.

Асортимент випущеної продукції підприємства складає понад 50 видів. Це овочеві, фруктові, м’ясні консерви, джеми. Новинка цього року – консерви для домашніх тварин. Постійно моніторяться потреби покупця, щоб бути більш конкурентоспроможним на ринку – підприємство удосконалює якість продукції, усучаснює тару, переглядає асортимент.

Консервна продукція заводу експортується за кордон: у Китай, Ізраїль, Канаду. «Сатанівський консервний завод» має власні фірмові магазини по Україні. Також реалізує продукцію в оптовій та роздрібній мережі під замовлення.

Для виробництва натуральних продуктів використовується вітчизняна сировина, яка закупляється не лише в Хмельницькій, а і в сусідніх областях.

Олег Омелянюк оглянув виробничі цехи, поспілкувався з керівництвом підприємства та обговорив подальші плани та перспективи розвитку заводу.

«Сатанівський консервний завод»- це чудовий приклад для усіх наших підприємств цієї сфери, як потрібно господарювати, аби знаходити нові ринки збуту та працювати на перспективу,” – зауважив посадовець.

За інформацією Департаменту
розвитку
промисловості
та агропромислового комплексу ОДА