08.07.2020 — 16:05

Результати брифінгу за 8 липня. ВІДЕО

Сьогодні перший заступник голови адміністрації Роман Примуш провів черговий брифінг для журналістів щодо ситуації з протидії COVID-19 в області.

Основні меседжі брифінгу:

➡ станом на 15.00 в області підтверджено 863  випадки COVID-19, одужало – 615, летальних – 20. За минулу добу виявлено 16 нових випадків захворювання у м. Кам’янець-Подільський та районі, Ярмолинецькому та Дунаєвецькому районі, а також м. Хмельницький.

 ➡ на лікуванні перебуває 228 осіб, з них 45 лікується стаціонарно в ХІЛ, 183 амбулаторно. З них 8 – діти, 37 – медпрацівники.

➡ на сьогодні активні випадки захворювання зафіксовані у Дунаєвецькому районі, м. Кам’янець-Подільський та районі та м. Старокостянтинів.

➡ в області розпочалися моніторингові дослідження по 5 психоневрологічним закладам області. Так, протягом двох тижнів планується протестувати працівників та підопічних Виноградівського (Ярмолинецький район), Мілівецького (Кам’янець-Подільський район), Дунаєвецького психоневрологічних інтернатів та “Меджибізький дитячий будинок-інтернат” Летичівського району. Поряд з цим, уже проведено більше 200 досліджень по Зяньковецькому психоневрологічному інтернату. Усі результати виявилися негативні.

➡ на минулому тижні ДУ “Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України” придбав ще один ампліфікатор. Відтепер лабораторія має змогу проводити 400 досліджень на добу.

➡ обласна адміністрація звернулася з офіційним листом до керівництва Укрзалізниці щодо можливості відновлення залізничного сполучення в області. Наразі ОДА чекає офіційну відповідь від Укрзалізниці з переліком поїздів, які будуть здійснювати зупинку в обласному центрі.