14.07.2016 — 14:33

Питання захисту і використання прав інтелектуальної власності на постійному контролі облдержадміністрації

Сьогодні під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулося спільне засідання Координаційної ради з питань сприяння впровадженню заходів щодо захисту прав інтелектуальної власності та координаційної ради з питань розвитку підприємництва при облдержадміністрації.

Стратегією сталого розвитку “Україна-2020”, схваленою Указом Президента України від 12 січня 2015 року № 5, з метою впровадження в Україні європейських стандартів життя та виходу на провідні позиції у світі передбачено проведення реформи захисту інтелектуальної власності.

IMG_4025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як відмітив Володимир Кальніченко: “Особливо актуальним є питання охорони і використання інтелектуальної власності у комерційній, підприємницькій і виробничій діяльності підприємств та установ усіх форм власності в умовах активізації міжнародного співробітництва”.

Під час засідання обговорено питання міжнародно-правових стандартів захисту прав інтелектуальної власності та приведення законодавства України у відповідність до права ЄС, зокрема, щодо удосконалення правової охорони об’єктів промислової власності. Про головну тематику порушених питань інформували представник у справах інтелектуальної власності в області та представники Головного територіального управління юстиції в області, Хмельницької митниці ДФС України.

IMG_4033

 

 

 

 

 

 

Крім того, присутні на заході ознайомились зі Зверненням до органів державної влади учасників Форуму “Співпраця Асоціації платників податків, Державної фіскальної служби та бізнесу в умовах європейської інтеграції”, який  відбувся в області 09 липня поточного року.

Сформовані за підсумками спільного засідання пропозиції до чинної нормативно-правової бази будуть направлені на розгляд органам центральної виконавчої влади України.