09.07.2020 — 19:16

Сергій Ткачук зустрівся з керівником регіональної філії «Південно-Західна залізниця”

Сьогодні з робочим візитом в область завітав виконавчий директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» Артем Миронович. Посадовець зустрівся з заступником голови адміністрації Сергієм Ткачуком та представниками підприємств області, реалізація продукції яких потребує саме залізничного сполучення.

Розпочинаючи спілкування, Артем Миронович зазначив, що метою сьогоднішнього зібрання є налагодження діалогу між Укрзалізницею, бізнесом та керівництвом області, аби спільно досягти позитивних результатів в цьому питанні. «Ми завжди йдемо на зустріч бізнесу. Сьогодні Укрзалізниця стає з кожним днем все менш бюрократичною і намагається робити усе необхідне для того, щоб зберегти ті об’єми перевезень, котрі були, та паралельно наростити їх, врахувавши нинішні реалії», – сказав виконавчий директор регіональної філії.

Також він розповів, що наразі в планах Укрзалізниці запровадити мультимодальні перевезення, облаштування вантажних дворів, інвестування в навантажувальні можливості, аби забезпечити зростаючі потреби бізнесу. За його словами, саме бізнес найшвидше реагує на зміни ринку, і тому для компанії важливо, щоб саме підприємці доносили ці зміни, а керівництво Укрзалізниці в свою чергу буде вживати усіх можливих заходів, щоб зменшити час доставки та зробити вантажні перевезення залізницею зручними та вигідними для вантажовідправників.

В свою чергу, заступник голови адміністрації зазначив: «Ми зацікавлені в тому, щоб підприємства на Хмельниччині, які працюють з Укрзалізницею, розвивалися та збільшували свій вантажообіг. Це дасть можливість нам зберегти дороги, які будуються в області. Тож давайте будемо чути один одного, працювати в одному напрямку і вирішувати спільними зусиллями ті проблеми, які виникають. Зі свого боку я гарантую, що ніяких перепон для ведення такого бізнесу не буде”.

Під час спілкування учасників зустрічі хвилювали питання щодо подовження терміну дії договорів на подавання-забирання, сприяння Укрзалізниці щодо укладання договору про експлуатацію колії, покращення пропускної спроможності, налагодження логістики, тощо.

В продовження наради, учасники також порушили питання щодо перегляду роботи вантажних залізничних станцій в області. Зокрема, посадовці домовилися про повноцінне відновлення функціонування станції Комарівці в Деражнянському районі, потреба в якій складатиме обслуговування не менше 700 вагонів.

Крім того, досягнуто згоди, що при реорганізації Шепетівського депо жодна людина не буде скорочена.

Окремо заступник голови адміністрації  Сергій Ткачук запропонував виконавчому директору регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» розглянути можливість призначення пасажирських поїздів, які будуть здійснювати зупинки по станції Війтівці.

Він пояснив це тим, що Війтовецька ОТГ має сприятливе географічне положення та вигідне транспортне сполучення, адже її територією проходять Південно-Західна залізниця та автошлях міжнародного значення М12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та автошлях Р48 регіонального значення, що проходить через Кам’янець – Подільський – Сатанів – Війтівці – Білогір’я. Відстань до обласного центру – 46.9 км, до м. Тернопіль – 65,8 км.

Також на території Війтовецької ОТГ сприятливі умови, ресурси та інфраструктура для розвитку туризму, сприятливе географічне положення та вигідне транспортне сполучення. Одним із стратегічних напрямків розвитку, селищна громада обрала розвиток туристичної галузі. Але, як пояснив Сергій Петрович, з 2008 року на станції Війтівці скасовано зупинки пасажирських поїздів, закрито квиткову касу. Відновлення функціонування вокзалу та відновлення зупинки пасажирським поїздам також посприяє розвитку медичного туризму у Сатанівській ОТГ, де незабаром заплановано відкриття надсучасного лікувально-оздоровчого комплексу на 1000 пацієнтів, а також у вересні буде відкрито парк хижих тварин.

Артем Миронович запевнив, що керівництво Укрзалізниці обов’язково візьме до уваги це питання та розгляне можливість відновлення зупинки пасажирських поїздів на цій станції.