10.07.2020 — 21:03

В Летичеві відбувся виїзний прийом голови ОДА та керівників силових структур області

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет спільно з обласними керівниками правоохоронних органів провів виїзний прийом громадян в Летичівському районі. Звернення громадян заслухали начальник ГУНП в Хмельницькій області Анатолій Щадило, прокурор Хмельницької області Олег Синишин та заступник начальника УСБУ в Хмельницькій області Юрій Коваленко.

Як зауважив Дмитро Габінет, такий формат зустрічей запроваджено з ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Так представники обласної влади, передусім голови адміністрацій та керівники правоохоронних органів, можуть послухати безпосередньо проблематику, що є в кожному районі.

“Ми бачимо, що коронавірус вніс свої корективи, були призупинені особисті прийоми, і накопичилось багато питань. Сьогодні люди можуть задати питання, що їх турбують, як щодо кримінальних проваджень, так і інших незаконних дій, в тому числі й корупційних, які є на певній території,” – сказав голова ОДА.

У ході прийому було заслухано близько десятка заявників, які порушили питання, що стосувалися як роботи органів місцевого самоврядування, так і дій чи бездіяльності місцевих правоохоронних органів. Троє запитувачів скаржилися на роботу місцевого відділку поліції. Багато скарг пролунало на адресу керівництва Летичівської селищної ради, зокрема, щодо ремонту доріг, водогону та очисних споруд, якого мешканці громади чекають вже давно.

Також на прийом звернулася мати дитини з інвалідністю з проханням вплинути на ситуацію з встановленням спеціального підйомника в одній із шкіл, адже за її словами, син, який гарно навчається та дуже любить відвідувати школу, не може піднятися самостійно на другий поверх будівлі, що перешкоджає повноцінному навчанню. Як каже запитувачка, вона вже неодноразово зверталася до селищного голови, але питання досі не вирішене.

Окрім того, були звернення щодо виділення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства та питання щодо неправильного визначення трудового стажу працівника органу місцевого самоврядування.

Традиційно були і звернення щодо матеріальної допомоги. Одне з таких звернень мало дещо несподіваний результат. Мешканка Летичева передала заяву від своєї сусідки, сім’я якої щойно перехворіла на коронавірус. На жаль, не всі члени сім’ї змогли подолати хворобу: вона забрала її чоловіка, а лікування та похорон стали причиною великих витрат, тому вона просила допомогти фінансово.

Дмитро Габінет поспілкувався із заявницею в телефонному режимі. У розмові з’ясувалося, що, за словами заявниці, під час лікування в Хмельницькій інфекційній лікарні медперсонал неодноразово звертався до жінки за коштами на лікування. Ситуація обурила очільника облдержадміністрації, адже за його словами, усі необхідні ліки закуплено за кошти обласного бюджету та передано до закладу, аби хворі на COVID-19 були повністю забезпечені та нічого не платили за лікування. Окрім виділення матеріальної допомоги, Дмитро Габінет пообіцяв особисто розібратися в цій ситуації та наголосив, що його принципова позиція, що такі пацієнти не мають платити за медикаменти.

Усі звернення, озвучені під час прийому, перебуватимуть на особистому контролі керівників. Декількох запитувачів запросили на особисту зустріч до очільників прокуратури на ГУНП, аби більш детально ознайомитися з матеріалами та викладеними фактами.

Дмитро Габінет зазначив, що через певний час відбудеться повторна зустріч, де усі, хто звернувся на прийом будуть поінформовані про результати розгляду їх заяв.