13.07.2020 — 17:15

Результати брифінгу за 13 липня. ВІДЕО

Сьогодні перший заступник голови адміністрації Роман Примуш провів черговий брифінг для журналістів щодо ситуації з протидії COVID-19 в області.

Основні меседжі брифінгу:

➡ станом на 15.30 в області підтверджено 908 випадків COVID-19, одужало – 761, летальних – 20. На лікуванні перебуває 127 осіб, з них 32 лікується стаціонарно в ХІЛ, 95 амбулаторно.

➡ нові випадки захворювання зареєстровані у Славутському, Красилівському, Дунаєвецькому районах та містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Старокостянтинів, Городок, Теофіполь. В цілому найбільш складна ситуація з захворюваністю залишається у містах Кам’янець-Подільський, Старокостянтинів та Дунаєвецькому районі.

➡ на минулому тижні проводилися тестування підопічних та працівників Кривчицького психоневрологічного інтернату. За результатами тестування, одужало 102 підопічних та 22 працівники закладу. Наразі на амбулаторному лікуванні вдома залишається 7 працівників та 7 підопічних цього закладу, які знаходяться в окремому ізоляторі на території закладу.

➡ за даними Міністерства охорони здоров’я, область є такою, що відповідає усім індикативним показникам, зокрема завантаженість ліжкомісць в області становить 6,49%, охоплено тестуванням (з мінімальною кількістю 24 на 100 тис. населення) становить 48 на 100 тис., відсоток виявлених захворівших (з 11% допустимих) становить 4,31%, динаміка захворюваності становить 8 випадків на 100 тис. населення. Відтак, додаткові обмежувальні карантинні заходи в області не вводилися.

➡ додаткові обмежувальні заходи залишаються діяти у м. Кам’янець-Подільський, Старокостянтинів та Дунаєвецькому районі. Зокрема, вони стосуються посадки та висадки пасажирів в транспорті загального користування лише на автостанціях, заборони проведення масових заходів. Окремо в м.Старокостянтинів та Дунаєвецькому районі заборонено роботу закладів громадського харчування в середині закладу.

➡ протягом вихідних днів перевірено 140 нічних розважальних закладів та закладів громадського харчування. В ході перевірок було виявлено 6 порушень карантинних обмежень у м. Хмельницький (2 заклади) , м. Кам’янець-Подільський (1), м. Нетішин (1), м. Славута (1) та Ізяславський район с. Білогородка (1). Також з 22.06.-12.07.2020 року складено 144 адмінпротоколи, з яких 112 на посадових осіб (власників транспортних засобів, перевізників та інших громадян, які є власниками торговельних магазинів, організацій) щодо недотримання карантинних заходів та 32 протоколи на громадян, які нехтували карантинними обмеженнями (дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, тощо).