14.07.2020 — 14:38

Мобільна група відвідала об’єкти «Великого будівництва» смт. Сатанів

Днями мобільна група на чолі з першим заступником голови адміністрації Романом Примушем відвідала об’єкти «Великого будівництва» смт. Сатанів Городоцького району, аби ознайомитися з ходом виконання будівельних робіт.

До інспектування також долучилися депутат Хмельницької обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань будівництва, житлово-комунального господарства, інвестиційної політики, природокористування та екології Артур Фрідман та голова Сатанівської селищної ОТГ Альберт Собко.

Розпочався візит з відвідин загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня в смт. Сатанів. Ця школа – одна з 11 загальноосвітніх навчальних закладів, що буде добудована в області в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Корпус №1 та їдальня збудовані ще у 1937 році перебували у фізично зношеному вигляді, для харчування учнів не вистачало посадочних місць, не дотримано санітарних норм, відсутній ряд навчальних кабінетів, незадовільний температурний режим у осінньо-зимовий період, позашкільна робота проводилась в пристосованих приміщеннях.

В результаті реалізації проєкту діти шкільного віку смт. Сатанова та навколишніх сіл Сатанівської громади отримають затишний, сучасний освітній заклад з їдальнею на 280 учнівських місць, майстернями, навчальними класами, оснащений інженерними мережами, сучасним комп’ютерними технологіями. Підвезення учнів здійснюється з населених пунктів Сатанівської ОТГ – Сатанівка, Олександрівка, Зверхівці, Сатанів, Кринцилів та Городоцької ОТГ – с. Борщівка двома автобусами. У школі навчається 420 учнів (потужність становить 500 учнів), заклад визначено опорним.

Наразі будівельні роботи виконані на 70%. Так, завершена будівля школи, зовнішнє опорядження, частково внутрішні оздоблювальні роботи, встановлення інженерних мереж.  Зараз тривають внутрішні роботи, закуповуються необхідні матеріали, аби найближчим часом учні навчалися в зручних та комфортних умовах.

Зазначимо, що замовником будівництва є Сатанівська селищна рада, виконавець робіт – ПрАТ «Прогрес» м.Славута. Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 40853,992 тис грн. Передбачено у 2020 році з ДФРР – 18000,0 тис грн, місцевий бюджет – 4543,548 тис грн.

Принагідно покажемо як виглядала будівля ще три місяці назад і зараз.

Другим об’єктом, на якому побували посадовці, став мультифункціональний спортивний майданчик в смт. Сатанів, де проводяться роботи з його реконструкції. Загальна площа майданчика – 924,0 кв. м, який розраховано для проведення чотирьох видів фізкультурно-оздоровчих занять (мініфутбол, баскетбол, волейбол, теніс). Допустима кількість осіб, які матимуть змогу перебувати на об’єкті одночасно: мініфутбол – 17 осіб; ззовні не повинна перевищувати 100 осіб.

Підрядником уже виконано демонтаж та розбирання існуючого огородження та перенесення повітряних ліній електропередач, зрізання та викорчовування дерев, виготовлено та улаштовано металеву огорожу висотою: по довжині 4,0 м та по ширині 6,0 м; хвіртки шириною 1,0 м; ворота – 2,5 м, виконано водовідведення на існуючу зелену зону, влаштовано бетонну основу, тощо. Наразі ступінь будівельної готовності складає 90%. Залишилося влаштування штучного полімерного покриття (поліуретану товщиною 13 мм) спортивного майданчика, нанесення розмітки для можливості заняття 4 видами спорту – мініфутболом, баскетболом, тенісом та волейболом та встановлення освітлення майданчика.

Зазначимо, що загальна кошторисна вартість майданчика становить 3462,194 тис грн. У 2020 році передбачено коштів місцевого бюджету у сумі 1630,796 тис грн. Об’єкт планують здати в експлуатацію до кінця липня 2020 року.