14.07.2020 — 19:26

Результати брифінгу за 14 липня. ВІДЕО

Сьогодні перший заступник голови адміністрації Роман Примуш провів черговий брифінг для журналістів щодо ситуації з протидії COVID-19 в області.

Основні меседжі брифінгу:

➡ станом на 15.00 в області підтверджено 921 випадок COVID-19, одужало – 783, летальних – 22. На лікуванні перебуває 116 осіб, з них 32 лікується стаціонарно в ХІЛ, 84 амбулаторно.

➡ нові випадки захворювання виявлені у містах Хмельницький, Шепетівка, Старокостянтинів та Хмельницький, а також у Теофіпольському, Дунаєвецькому, Славутському районах.

➡ за добу в області зафіксовано 2 нових летальних випадки. Перший випадок зафіксовано у м. Шепетівка у особи, яка була госпіталізована 9 липня в Шепетівську ЦРЛ. При житті був відібраний біоматеріал на дослідження, але, на жаль, 11 липня хворий помер. За результатами дослідження підтвердився COVID-19. Другий летальний випадок стався сьогодні, хворий 10 липня потрапив до ХІЛ, 12 липня був підтверджений COVID-19.

➡ за минулу добу проведено 192 дослідження методом ПЛР та 260 методом ІФА. Уже проведено дослідження по 4 психоневрологічним закладам області: Дунаєвецькому, Мілівецькому (Кам’янець-Подільський район), Зяньковецькому та Кривчицькому психоневрологічному інтернаті. Жодного випадку захворювання у цих закладах не підтверджено. На цьому тижні завершаться дослідження по Виноградівському (Ярмолинецький район) та Меджибізькому дитячому будинку-інтернаті Летичівського району.

➡ з початку епідемії в області захворіло 142 медичних працівника. Найбільше випадків захворювання зафіксовано у Старокостянтинівській ЦРЛ (33 випадки), Кривчицькому психоневрологічному інтернаті (23), Кам’янець-Подільській міській лікарні (14), Хмельницькій інфекційній лікарні (11), Чемеровецькій ЦРЛ (7), Кам’янець-Подільській ЦРЛ (7). В більшості випадків захворювання пов’язані з неправильним використанням засобів індивідуального захисту, вжиттям не належних протиепідемічних заходів в лікувальних закладах. Відтак, під час останнього засідання комісії ТЕБ та НС було звернуту увагу усіх керівників медзакладів та керівників районних штабів на налагодження ефективної роботи щодо протидії поширенню захворювання серед медичних працівників, адже це призводить до ризику поширення хвороби не лише в самому закладі, а й серед пацієнтів.

➡ в області триває активна робота щодо контролю за дотриманням карантинних заходів. Так, за добу складено 6 адмінпротоколів, найбільша увага під час роботи мобільних груп буде приділена роботі розважальних закладів, кафе та ресторанів.