15.07.2020 — 17:52

Оксана Ситницька з робочим візитом відвідала Кам’янеччину

14 липня в рамках робочої поїздки на Кам’янеччину заступниця голови облдержадміністрації Оксана Ситницька ознайомилася з роботою низки закладів освіти та охорони здоров’я. Наразі у зв’язку з реформуванням цих галузей, а також з врахуванням процесів децентралізації, дуже важливе значення має налагодження ефективної роботи таких закладів. Це питання є актуальним і для Кам’янець-Подільського району.

Одним із таких закладів є Орининська районна лікарня. Міісцева влада остаточно не визначилася із питанням щодо можливого перепрофілювання лікарні. Незважаючи на автономізацію, заклад не зміг укласти з НСЗУ договір на пакети надання стаціонарної допомоги, фінансується робота лише в режимі амбулаторно-поліклінічного. Отриманий від НСЗУ обсяг фінансування не дозволяє утримувати увесь штат працівників, а коштів на дофінансування у районному бюджеті немає. Тому діяльність лікарні наразі призупинено. Наразі вивчається можливість створення на базі закладу амбулаторії загальної практики сімейної медицини та діагностичної лабораторії, яка обслуговуватиме місцеве населення.

Оксана Ситницька ознайомилася з існуючою матеріальною базою лікувального закладу, оглянула приміщення, де планують облаштувати лабораторію та встановити рентгенапарат. Вона позитивно оцінила плани щодо подальшої організації роботи закладу та наголосила, що представники РДА та ОТГ мають спільно напрацювати бачення щодо подальшої долі закладу, адже від цього залежить якість медичного обслуговування місцевого населення.

Оксана Ситницька відвідала також Орининську загальноосвітню школу-інтернат та Орининську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, ознайомилася з умовами перебування та навчання учнів цих закладів,  поспілкувалася з представниками адміністрації. У ході зустрічі обговорили питання щодо можливості проведення ремонтів шкіл та встановлення нового харчоблоку  в Орининській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Також в місті Кам’янці-Подільському Оксана Ситницька відвідала Кам’янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

На завершення візиту посадовиця ознайомилася з ходом ремонтних робіт на міському стадіоні імені Тонкочеєва. Цей стадіон – один із  об’єктів спортивної інфраструктури області, що включений цьогоріч до переліку  проєктів, що реалізуються в рамках Національної програми Президента України “Велике будівництво”.

Загальна кошторисна вартість об’єкта – 16,5 млн. грн. Минулого року було освоєно 3 млн. грн з ДФРР та 350 тис. грн із міського бюджету. За ці кошти виконано демонтаж бігових полотен, демонтаж бордюрів, підготовка поля до облаштування системи водовідведення та основи для легкоатлетичних доріжок. У 2020 році передбачено фінансування у розмірі майже 11,8 млн. грн з ДФРР та  1,3 млн. грн. з місцевого бюджету. Наразі завершено проведення тендерних процедур та укладено договір із підрядником – ТОВ “Будремсервіс” (м.Київ).  Потужність стадіону – 10000 глядацьких місць.