16.07.2020 — 16:16

Результати брифінгу за 16 липня. ВІДЕО

Сьогодні перший заступник голови адміністрації Роман Примуш провів черговий брифінг для журналістів щодо ситуації з протидії COVID-19 в області.

Основні меседжі брифінгу:

➡ станом на 15.00 в області підтверджено 942 випадки COVID-19, одужало – 805, летальних – 22. На лікуванні перебуває 115 осіб, з них 38 лікується стаціонарно в ХІЛ, 77 амбулаторно.

➡ серед активних хворих найбільша кількість захворівших виявлена у м. Кам’янець-Подільський (19), м. Старокостянтинів (19), Дунаєвецькому районі (16) та Кам’янець-Подільському районі (12).

➡ в Кривчицькому психоневрологічному інтернаті проведено повторне дослідження 7 підопічних, які знаходилися в закладі і перебували в ізоляції. За результатами дослідження вони виявилися здоровими, наразі в закладі немає жодної особи яка хворіє. Поряд з цим, залишаються хворими 7 працівників закладу, які зараз лікується амбулаторно вдома. На наступному тижні по ним також будуть проведені відповідні дослідження. З сьогоднішнього дня заклад працюватиме в нормальному режимі роботи, усі підопічні переводяться в загальні місця перебування.

➡ за минулу добу проведено 192 дослідження методом ПЛР та 471 методом ІФА.

 ➡ в області діє заборона на роботу нічних закладів і наразі органи Нацполіції активно працюють в цьому напрямку. Зокрема, за минулу добу було складено 10 протоколів за порушення карантинних обмежень, з них 3 стосуються роботи нічних закладів по містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Нетішин.

➡ ДУ “Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України” запровадив платну послугу ПЛР дослідження. Тепер кожен житель області має можливість для власного заспокоєння або необхідності подорожі пройти таке дослідження. Тестування є платними і вони проводяться лише тим особам, які не передбачені наказами МОЗ. Відповідно до наказів МОЗ безкоштовному тестуванні підлягають усі контактні особи, особи, які мають підозру, особи, які підлягають госпіталізації, медпрацівники, тощо.