18.07.2020 — 10:44

Голова адміністрації взяв участь у засіданні Ради ректорів області

17 липня під керівництвом ректора Хмельницького національного університету Миколи Скиби на базі навчального закладу відбулося засідання Ради ректорів області. До спілкування також долучилися голова адміністрації Дмитро Габінет, заступниця голови ОДА Оксана Ситницька, ректори вищих навчальних закладів області, директор Департаменту освіти та науки ОДА Олег Фасоля та інші поважні гості.

Висловлюючи слова вітання, голова адміністрації подякував керівництву університету за можливість взяти участь у заході та висловити своє бачення щодо відновлення та проходження навчального процесу на теренах області в умовах пандемії.

“Ми зараз знаходимося в тому періоді, коли дійсно є загроза здоров’ю населення, а саме пандемія з COVID-19. І тут виникає питання, як починати новий навчальний рік як в середній, так і вищій школі. Хочу сказати, що на сьогодні наша принципова позиція – зробити все, щоб ситуація з захворюваністю на території Хмельниччини залишалася такою як є, і змінювалися тільки в позитивну сторону. Ми дійсно можемо розпочати навчання в очній формі для дітей та студентів. Ми разом маємо зробити все для цього, адже навчальний процес є якісний тоді, коли є безпосередній контакт викладача і студента.  Ми маємо бути сьогодні готові до того, щоб надати студентам якісні знання, виконати свій обов’язок викладача. І я впевнений, що Хмельниччина з цим впорається”, – сказав Дмитро Габінет, звертаючись до учасників заходу.

Під час засідання присутні обговорили питання організації вступної кампанії в 2020 навчальному році та організації навчального процесу в новому навчальному році, враховуючи умови карантину. Кожен бажаючий мав можливість висловити своє бачення та пропозиції до озвучених питань.