20.07.2020 — 16:17

Результати брифінгу за 20 липня. ВІДЕО

Сьогодні перший заступник голови адміністрації Роман Примуш провів черговий брифінг для журналістів щодо ситуації з протидії COVID-19 в області.

Основні меседжі брифінгу:

➡ станом на 15.00 в області підтверджено 990 випадків COVID-19, одужало – 832, летальних – 23. На лікуванні перебуває 135 осіб, з них 53 лікується стаціонарно в ХІЛ, 82 амбулаторно.

➡ за вихідні підтвердилося 27 нових випадків у місті Хмельницький, Старокостянтинів та Кам’янець-Подільський, а також Красилівському, Шепетівському, Старосинявському, Дунаєвецькому, Летичівському, Теофіпольському та Кам’янець-Подільському районах.

➡ у Летичівському районі виявлено захворювання на аграрному підприємстві. Наразі проводиться робота по тестуванню працівників, уже протестовано майже 130 працюючих.  На сьогодні вживаються усі заходи, аби локалізувати захворюваність.

➡ зафіксовано 3 випадки захворювання серед військових у м. Хмельницький, а також 1 випадок захворювання у м. Хмельницький по банківському відділені, яке обслуговує населення. Наразі робота відділення призупинена до завершення тестувань.

 ➡ за вихідні проведено 408 досліджень методом ПЛР та 400 методом ІФА.

 ➡ область продовжує залишатися в так званій “зеленій зоні”, оскільки не перевищує тих індикативних показників, що визначені Постановою Кабінетом Міністрів України.  Поряд з цим, є окремі райони, де захворюваність є вищою, відтак в Дунаєвецькому, Красилівському районах та м. Старокостянтинів залишаються діяти обмежувальні заходи в вигляді заборони діяльності закладів з розміщення (хостели), а також по м. Старокостянтинів діє заборона на проведення масових заходів.

➡ на самоізоляції в області перебуває близько 500 осіб, контроль за якими здійснюється за допомогою додатку “Дій вдома”. Зафіксовано 16 викликів щодо порушення цими особами правил самоізоляції.

➡ продовжується контроль за дотриманням карантинних заходів, за минулу добу складено 6 протоколів.