27.07.2020 — 17:50

Результати брифінгу за 27 липня. ВІДЕО

Сьогодні про ситуацію в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції під час щоденного брифінгу розповів перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

➡ станом на 14.00 в області підтверджено 1065 випадків COVID-19, одужало – 903, летальних – 23. На лікуванні перебуває 140 осіб, з них 57 лікується стаціонарно в ХІЛ, 1 людина на ШВЛ, 83 лікуються амбулаторно.

➡ нові випадки зафіксовані у місті, Кам’янець-Подільський, Шепетівка, Старокостянтинів, Шепетівському та Летичівському районах.

➡ з 1 серпня очікуються нові підходи до введення карантинних обмежень, зокрема регулюванням обмежень буде займатись державна комісія з ТЕБ і НС замість регіональних, як зараз.

➡ за новими правилами, в залежності від показників інтенсивності захворюваності та завантаженості ліжок у лікарнях, будуть встановлюватись 4 рівні епідемічної небезпеки (зелений, жовтий, помаранчевий, червоний).

➡ попри карантинні обмеження, робочі групи з формування та розвитку туристичної інфраструктури в області працюють над підготовкою комплексної програми розвитку туризму. Основними напрямками діяльності робочих груп є:
– екотуризм;
– розробка туристичних маршрутів;
– курортні зони;
– реставрація пам’яток культури;
– розвиток придністровської зони.