18.07.2016 — 09:16

Відбулося позачергове засідання Комісії з питань забезпечення житлом учасників АТО

15 липня відбулося позачергове засідання Комісії з питань забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих. Засідання було скликане у зв’язку з надходженням заяви Ірини Зубко,  дружини загиблого учасника АТО, Героя України Івана Зубка, щодо обміну отриманої нею квартири у м.Деражня на квартиру у м.Хмельницькому. Головував на ньому т.в.о.заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник.

4У залі були присутні голова Комісії, директор Департаменту соціального захисту населення  Світлана Лукомська, члени Комісії, представники місцевих органів влади, які опікуються вказаними питаннями,  члени сім’ї загиблого.

Квартира для сім’ї Зубко у м. Деражня була придбана в одній з новобудов у кінці 2015 року за державні кошти, виділені згідно постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. № 407 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок”. У травні 2016 року сім’я загиблого звернулася до голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука  із скаргою щодо неналежного стану даної квартири та непридатності її для життя. З метою вирішення питань, порушених у зверненні, була створена комісія, до складу якої увійшли представники профільних підрозділів ОДА, а також прокуратури та Національної поліції. За результатами виїзду у м.Деражню та огляду вказаного житла, комісія запропонувала сім’ї варіанти обміну квартири на рівноцінну у тому ж будинку або на двокімнатну у м.Хмельницькому. Дружина загиблого  вирішила, що прийнятним буде варіант обміну на житло обласному центрі.

2У зв’язку з цим рішенням, на позачерговому засіданні Комісії з питань забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих були розглянуті питання, пов’язані з юридичною процедурою проведення такого обміну, адже законодавчо її не передбачено. Враховуючи всі обставини, що склалися, зокрема те, що квартира приватизована, і співвласниками її є неповнолітні діти, комісія прийняла рішення допомогти сім’ї у придбанні квартири в м.Хмельницькому шляхом сприяння продажу уже отриманого житла. Також вирішено, що сім’ї буде надаватися постійна консультативна підтримка під час пошуку житла у обласному центрі та здійсненні всіх юридичних дій з купівлі-продажу.

На разі Деражнянською районною владою сім’ї Зубко виділено матеріальну допомогу у розмірі 50 тис.грн.

 3