29.07.2020 — 17:32

Сьогодні в Україні відзначається четверта річниця створення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України

З цієї нагоди голова адміністрації Дмитро Габінет відвідав одну з військових частин Хмельниччини, де разом з почесними гостями долучився до урочистостей з нагоди Дня Сил спеціальних операцій.

Звертаючись до військовослужбовців, голова адміністрації висловив від себе особисто та жителів області слова вдячності за ратні подвиги, за те, що своїми життями та здоров’ям відстоюють Україну.

Дмитро Анатолійович відмітив, що Сили спеціальних операцій є одними з найсучасніших та найефективніших в наших Збройних Силах, адже військовослужбовці щоденно удосконалюють свої вміння та знання, виконують бойові завдання великої національної ваги. В запеклих боях, в неймовірно важких умовах, їх мужність та стійкість прокладали шлях до звільнення територій нашої Батьківщини від підступного окупанта.

Кращих військовослужбовців ССО Дмитро Габінет відзначив Почесними грамоти облдержадміністрації та цінними подарунками.

Нагадаємо, що День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України відзначають щорічно 29 липня з 2016 року згідно з Указом Президента України “Про День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України” від 26 липня 2016 року № 311/2016.

ССО являють собою окремий рід ЗСУ. До його складу входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій. Вони покликані здійснювати діяльність у галузі розвідки, військової підтримки тощо для виконання спецзавдань.