30.07.2020 — 14:26

Результати брифінгу за 30 липня. ВІДЕО

Сьогодні про ситуацію в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції під час щоденного брифінгу розповів перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

➡ станом на 13.00 в області підтверджено 1132 випадки COVID-19, одужало – 930, летальних – 24. На лікуванні перебуває 178 осіб, з них 60 лікується стаціонарно в ХІЛ.

➡ за останню добу було виявлено 20 нових випадків, а вже за сьогодні виявлено ще 24 нових випадки, у містах Хмельницький, Старокостянтинів, Старокостянтинівському, Летичівському, Білогірському, Ізяславському, Славутському, Шепетівському, Чемеровецькому та Кам’янець-Подільському районах.

➡ враховуючи приріст захворюваності у області, Хмельниччина ризикує потрапити в жовту або помаранчеву зону епідемічної небезпеки, що тягне за собою посилення карантинних обмежень.

➡ серед нових випадків захворювання, що викликають посилене занепокоєння та вимагають епідемічного розслідування з виявленням та тестуванням контактних осіб – 3 військовослужбовці у Старокостянтинівському районі.

➡ в області продовжується робота мобільних груп, які контролюють дотримання правил карантинних обмежень в закладах обслуговування населення, транспорті, тощо. За добу складено 3 адміністративних протоколи проти порушників карантинних обмежень, зокрема за самовільне порушення режиму самоізоляції.

➡ всього за період карантину складено 329 адмінпротоколів за порушення дотримання карантинних вимог,  з них:
– 138 протоколів за порушення маскового режиму;
– 40 протоколів складено за результатами перевірки закладів обслуговування населення що працювали у заборонений період доби після 23:00;
– 22 особи притягнено до відповідальності за порушення вимог самоізоляції;
– 20 протоколів складено на водіїв за порушення правил перевезень пасажирів у карантинний період, тощо.