03.08.2020 — 16:03

Результати брифінгу за 3 серпня. ВІДЕО

Сьогодні про ситуацію в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції під час щоденного брифінгу розповів перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

Основні меседжі брифінгу:

➡ станом на 15.00 в області підтверджено 1189 випадків COVID-19, одужало – 954, летальних – 25. Сьогодні в Хмельницькій області зафіксовано ще один летальний випадок внаслідок захворювання на COVID-19. В Хмельницькій інфекційній лікарні померла 68-річна пацієнтка з м.Хмельницького.

➡ виявлено спалах захворювання у Красилівському районі серед прихожан релігійної організації. Під час спільної поїздки з Красилівського району до м. Одеса в складі групи 49 осіб, з них 45 – діти, було підтверджено хворобу у 7 осіб. Наразі проводиться епідрозслідування, контактні особи поміщені на самоізоляцію.

➡ також підтверджено 3 випадки захворювання на Красилівському агрегатному заводі. Проводиться епідрозслідування, контактні особи поміщені на самоізоляцію.

 ➡  нові випадки захворювання виявлені у працівника одного із структурних підрозділів Білогірської РДА та Білогірській селищній раді, де уже встановлено 20 контактних осіб, які знаходяться на самоізоляції.

 ➡ в Хмельницькій інфекційній лікарні на лікуванні перебуває 83 особи, у випадку, якщо динаміка захворюваності продовжить зберігатися область розгортатиме наступні заклади охорони здоров’я, як це передбачено планом перепрофілювання закладів, тобто Дунаєвецьку і Славутську ЦРЛ.

➡ в області проводиться активна робота по підготовці закладів освіти до нового навчального року. Так, найбільш складна ситуація полягає у забезпеченні одночасно усіх закладів освіти необхідними засобами індивідуального захисту та дезінфекторами, оскільки усі ці витрати лягають на власників закладів та керівництво.

➡ враховуючи епідситуацію в області, наразі мова про відкриття дитячих санаторіїв не йдеться