04.08.2020 — 16:23

Дмитро Габінет зустрівся з директором виконавчим регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» Артемом Мироновичем

Сьогодні, за ініціативи облдержадміністрації та регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця», відбулася зустріч голови ОДА Дмитра Габінета та директора виконавчого регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» Артема Мироновича.

До спілкування також долучилися народний депутат України Юрій Заславський, заступник голови облдержадміністрації Сергій Ткачук,  заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко, керівники окремих структурних підрозділів ОДА та представники Південно-Західної залізниці.

Розпочинаючи зустріч, голова адміністрації зазначив, що метою сьогоднішнього зібрання є обговорення питання перегляду земельного податку Південно-Західної залізниці. Серед іншого, додав він, необхідно обговорити питання пільгового перевезення окремих категорій населення, питання щодо збереження окремих виробничих підрозділів АТ «Укрзалізниця» в області, тощо.

На сьогодні Укрзалізниця сплачує 14,7 млн. грн. до бюджету міста Хмельницький земельного податку. Відтак, вони ініціюють перегляд ставки земельного податку, встановивши її на рівні 0,25%. В свою чергу, Укрзалізниця за рахунок цього готова співпрацювати і платити ПДФО за своїх працівників в бюджет міста, фактично компенсувавши втрати від не надходження земельного податку.

“Ми теоретично готові до початку обрахунків з оптимізації в частині сплати земельного податку, залишилося узгодити механізми та ті райони, які можуть бути задіяні. Тому ми звертаємося з цим питанням до вас та готові до тісної співпраці у вирішенні цього питання”, – сказав директор виконавчий регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Він пояснив, що не завжди співпадають адміністративні межі області з адміністративними межами виробничих підрозділів АТ “Укрзалізниця”, тому Південно-Західна залізниця готова розглянути питання переведення сплати ПДФО працівників станцій розташованих в Хмельницькій області  з місця реєстрації самої філії. Таке зниження податку, за його словами, надасть можливість Південно-Західній залізниці заощаджувати приблизно 12-13 млн.грн. на рік.

Окремої уваги, за словами присутніх заслуговує питання пільгового перевезення окремих категорій населення. Оскільки, за словами заступника голови ОДА Сергія Ткачука, та частина витрат, які область і місто відшкодовує за здійснення таких перевезень, не відшкодовує всіх тих витрат, які несе Укрзалізниця, забезпечуючи перевезення пільгових категорій населення.

Учасники наради обговорили ряд організаційних та підготовчих питань в частині перегляду земельного податку і сплати ПДФО до Хмельницької області та дійшли згоди до кінця робочого тижня підготувати усі необхідні матеріали для обрахування остаточних даних щодо можливого вирішення цих питань.

Голова адміністрації подякував гостям за візит та виявлене розуміння до озвучених проблемних питань, а також висловив сподівання на позитивне рішення з обох сторін.