05.08.2020 — 11:02

Роман Примуш: З бізнесом потрібно комунікувати

4 серпня в облдержадміністрації відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсії, стипендії та інших соціальних виплат). Провів його перший заступник голови ОДА Роман Примуш.

Як зазначив посадовець, у всіх сферах економічної діяльності  спостерігається негативний вплив тих обмежень, що діяли у зв’язку з карантином. Це вплинуло і на рівень середньої заробітної плати, адже у першому кварталі була позитивна динаміка щодо її зростання. Після введення карантину ця динаміка уповільнилась і стала негативною. Однак, зауважив Роман Примуш, у червні рівень заробітної плати почав зростати знову, і наразі вона навіть більша, ніж була до карантину. Він також констатував, що зупинився спад кількості застрахованих осіб, і висловив сподівання, що в цьому місяці намітиться тенденція до її зростання. Саме тому засідання буде присвячене як заходам, які необхідно вживати аби підтримати бізнес, який у цей складний час працював легально та чесно сплачував податки, так і заходам, що мають на меті виявити тих, хто під прикриттям карантину ухиляється від їх сплати.

Учасники засідання заслухали декілька доповідей про роботу територіальних підрозділів ЦОВВ, спрямовану на легалізацію трудових відносин, зокрема ГУ ДПС України та Управління Держапраці  в області.

Як зауважив заступник начальника ГУ ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук, 7 082 суб’єктів господарювання нараховували 41 234 штатним працівникам середню заробітну плату нижче законодавчо встановленого рівня, 1 671 суб’єктів господарювання виплачують заробітну плату на рівні законодавчо встановленого мінімуму, найбільша кількість таких СГД у Старосинявському, Чемеровецькому та Волочиському районах.

Посадовець зауважив, що у зв’язку з карантином діє мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок. Через це ДПС у Хмельницькій області було розроблено ряд заходів щодо підвищення рівня заробітної плати та легалізації зайнятості населення Хмельницької області.

Зокрема, спільно з представниками Укртрансбезпеки та органів місцевого самоврядування проводилися відпрацювання перевізників міського та міжміського сполучення на предмет встановлення транспортних засобів, які задіяні для перевезень та водіїв, які фактично надають послуги з перевезення.

В ході відпрацювань встановлено можливі факти використання праці 7 найманих працівників без належного оформлення трудових відносин у 4 СГД та здійснення 2 суб’єктами господарювання діяльності без державної реєстрації та дозвільних документів. За результатами вжитих заходів 2 суб’єктами господарювання подано повідомлення про прийняття на роботу 2 працівників.

Також проведено аналіз щодо перевізників, що стали переможцями в конкурсах на надання послуг на маршрутах міського та міжміського сполучення. Він показав, що з 59 перевізників по 165 маршрутах 8 не звітують про використання найманих працівників; 7, маючи по декілька маршрутів, звітують про використання меншої кількості працівників; 20 – виплачують середню заробітну плату менше мінімальної.

З інформації ТОВ «Хмельницьктранс» стосовно водіїв, які здійснювали перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування області, встановлено, що 18 перевізників з липня 2019  по травень 2020 року використовували працю 90 водіїв, з них 71 – без належного оформлення трудових відносин та відповідно без сплати податків до бюджету. Втрати бюджету за одного працівника на місяць становлять в 2019 році – 1743 грн., в 2020 -1960 грн.

Також відпрацьовувалися суб’єкти господарської діяльності на ринках та торгівельних центрах. В ході відпрацювання було обстежено 953 торгових місця та виявлено 29 осіб, які працюють без державної реєстрації; 17 осіб фактично втекли з торгового місця; 36 працювали без оформлення.

На 36 ринках із 1240 орендарів торгових місць відсутня інформація щодо державної реєстрації суб’єктами підприємницької діяльності 1073 з них, в результаті чого бюджет не доотримує щонайменше 0,5 млн.грн. єдиного податку та 1,1 млн. грн. єдиного внеску.

Одним із результатів роботи, за словами Валерія Коновальчука, є те, що в липні 2020 року 2775 роботодавців подали до органів ДПС області повідомлення про прийняття на роботу 7540 працівників, додаткові надходження по єдиному внеску з розрахунку мінімальної заробітної плати на місяць 4723 грн. складуть 7,8 млн.грн. та податку на доходи фізичних осіб 6,4 млн.грн.

В липні 2020 року збільшилась кількість фізичних осіб підприємців на 317 осіб (зареєструвалися – 904 СГД та припинили свою діяльність – 587 СГД). Додаткові надходження єдиного соціального внеску склали 329,4 тис.грн. в місяць.

Перший заступник начальника Управління Держпраці в  області Олександр Логвин повідомив, що фахівці управління також були позбавлені можливості проводити перевірки через мораторій, а тому основна робота була спрямована на проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів із роботодавцями та працівниками. Разом з тим, він звернув увагу, що незважаючи на те, що в області 42 посадових особи органів місцевого самоврядування мають статус інспекторів праці. За сім місяців усі разом вони провели лише 515 інформаційних відвідувань з питань оформлення трудових відносин, причому левова частка цієї роботи проведена Славутською, Хмельницькою, Кам’янець-Подільською міськими радами. Окремі з них не провели жодного заходу.

Підсумовуючи обговорення питання, Роман Примуш наголосив, що досвід показує, що проведення перевірок насправді не є тим обов’язковим і першочерговим заходом.

“З бізнесом потрібно комунікувати і проводити постійну роботу, відчувати, як працює кожна сфера і кожне підприємство,” – зазначив він. Посадовець додав, що під час останнього засідання Тристоронньої ради аналізувалося, як працює будівельний бізнес, зайнятий зараз у сфері великих державних замовлень, зокрема на реалізації програми “Велике будівництво”.

“Так, через карантин у будівництві відбувся спад на 20-30%, але держава витрачає близько 5 млрд. грн. на реалізацію проектів в області. Ми проаналізували рівень заробітної плати будівельників, які працюють на державному замовленні та порівняли його із рівнем, закладеним у проектній документації, – сказав Роман Примуш. – Завдяки проведеній роботі ми бачимо, що окремі підрядники дослухалися до наших зауважень і вже підняли рівень заробітної плати, а дехто продовжує ігнорувати їх. Наголошую, що по кожному такому факту неспівпадіння того, що вкладено в акти виконаних робіт, та реальних виплат, будуть вжиті відповідні заходи.”