05.08.2020 — 14:24

Рятувальники Хмельниччини отримали нове житло

Сьогоднішній день став дійсно святковим для Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області, адже сім’ї 21 працівника управління стали щасливими власниками нових квартир, а парк пожежно-рятувальної техніки та спецобладнання Хмельниччини поповнився на загальну суму понад 19 млн. грн.

В церемонії урочистої передачі сертифікатів на житло та ключів від новеньких спецавтомобілів, котрі роз’їдуться по різних куточках області, взяв участь голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет.

“Сьогодні приємний момент для 21 сім’ї, члени яких отримали довгоочікувані ключі від своїх помешкань, для того, щоб можна було в затишку відпочити, набратися сил для трудових, робочих днів. Вітаю вас з цією знаменною подією, бажаю міцного здоров’я та завжди повертатися додому. Додому, де хочеться жити, додому, де затишно та лунає дитячий сміх”, – такими словами привітав рятувальників Дмитро Габінет.

За останні 5 років рятувальники Хмельниччини отримали вже 100 квартир, що є показником лідерства в державі серед областей по кількості квартир, які отримали працівники служби. Ювілейний сотий сертифікат на житло пощастило отримати водієві-рятувальнику з 20-річним стажем, учаснику АТО Павлу Ковтуну. Новозбудований житловий будинок у місті Хмельницький по вул. Гарнізонній, знаходиться на території колишньої військової частини, котра за сприянням обласної та місцевої влади поступово перетворилась на “рятувальне містечко”.

Серед спецтехніки, яку сьогодні отримали рятувальники, спеціалізований автомобіль Mercedes Vito, рятувальне спорядження на автомобільному причепі (потужна електростанція, плаваюча мотопомпа, бензоріз, каркасний намет для розміщення особового складу, теплова пушка для обігріву під час надзвичайних ситуацій, мобільна  аварійна освітлювальна  установка  «Світлова вежа»,  мотооприскувач для гасіння сухої рослинності, надсучасні водолазні, хімічно-захисні та біологічні костюми, а також засоби індивідуального захисту і дезінфекції), спеціалізований аварійно-рятувальний автомобіль на шасі Citroen Jumper, надсучасний пожежний автомобіль першої допомоги на шасі Ford Ranger та надсучасні укомплектовані усім необхідним новітнім обладнанням та спорядженням спеціальні аварійно-рятувальні автомобілі на базі Volkswagen Crafter, які будуть допомагати ліквідовувати надзвичайні ситуації різного характеру та захищати населення нашого краю.