07.08.2020 — 16:57

Проведено чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС

Сьогодні під керівництвом голови ОДА Дмитра Габінета відбулось засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС. Під час засідання Дмитро Анатолійович повідомив, що відповідно до нових правил впровадження карантинних обмежень у регіонах, державною комісією з питань ТЕБ та НС сьогодні буде прийматись рішення щодо визначення рівня епідеміологічної небезпеки в тій чи іншій частині областей.

Нагадаємо, що за новими правилами введення карантинних обмежень, регіонам може бути присвоєно один з чотирьох “кольорових” рівнів епідеміологічної небезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий або червоний.

Зокрема, на сьогоднішньому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС були прийняті 4 нових рішення щодо заходів запобігання поширенню на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби COVID-19:

➡ Враховуючи епідемічну ситуацію, утриматися від направлення дітей до «Українського дитячого центру «Молода гвардія»» міста Одеса, «Міжнародного дитячого центру «Артек»» м. Київ, позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Лісова пісня» Кам’янець-Подільського району та оздоровчо-спортивного табору «Лісотехнік» Березанського району Миколаївської області.

➡ Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації провести роз’яснювальну роботу та забезпечити належний контроль за організацією роботи ПМСД щодо порядку здійснення медичного нагляду за контактними особами, які знаходяться на самоізоляції.

➡ Головам районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування забезпечити широку роз’яснювальну роботу з керівниками підприємств установ та організацій щодо здійснення протиепідемічних заходів по недопущенню розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

➡ Головному управлінню Національної поліції у Хмельницькій області спільно з управлінням патрульної поліції у Хмельницькій області та управлінням Укртрансбезпеки в області організувати проведення перевірок щодо дотримання протиепідемічних заходів при здійсненні пасажирських перевезень автомобільним та залізничним транспортом.