11.08.2020 — 11:43

Увага! Велопробіг ветеранів війни “Вшануємо пам’ять захисників України”

З нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, Міністерство у справах ветеранів війни організовує велопробіг ветеранів війни “Вшануємо пам’ять захисників України” з 16 по 31 серпня 2020 року за маршрутом м. Ужгород – м. Маріуполь.

Мета велопробігу: підтримка ветеранів бойових дій, популяризація ветеранського спорту, спортивної реабілітації, здорового способу життя, просування позитивного образу ветерана війни  та Мінветеранів в цілому.

Склад команди: старший Балашов Іван – начальник відділу у Закарпатський області, учасник бойових дій в Афганістані (полковник у відставці);

Дидяк Микола, учасник бойових дій в Афганістані ( п/п-к запасу)

Поліщук Сергій, учасник бойових дій в антитерористичної операції (п/п-к запасу)

Вересенко Анатолій, учасник бойових дій в антитерористичної операції (ст.с-нт запасу)

Розпочинається ветеранський велопробіг 16 серпня з пл. Незалежності, 1 м. Ужгорода.

Ветеранський велопробіг планується урочисто завершити 29 серпня – у День пам’яті захисників України у м. Маріуполь.

Учасники велопробігу – ветерани війни за час велопробігу проїдуть за маршрутом: м. Ужгород, м. Стрийм – Рогатинм -Тернопіль – м. Хмельницький, м. Вінниця, м. Житомир – м. Київ- м. Лубни- м. Полтава -м. Дніпро -м. Запоріжжя- м. Бердянськ- м. Маріуполь.

На шляху від м. Ужгорода до м. Маріуполя до велопробігу будуть долучені представники громадських організацій, учасники антитерористичної операції, учасники операції об’єднаних сил, ветерани Афганської війни з різних регіонів України, аматори велосипедного спорту. Подолають відстань біля 1 800 км.

В містах слідування велопробігу учасники зустрічатимуться з представниками органів місцевої влади, родинами загиблих воїнів, ветеранами війни, місцевими жителями та молоддю, а також покладатимуть квіти до пам’ятників та Алей слави загиблих учасників бойових діях.

Велопробіг в межах Хмельницької області відбудеться за напрямком Волочиськ-Хмельницький-Громадське (з 18.08.20 по 19.08.2020). Орієнтовний час прибуття до м. Хмельницький з 16.00-18.00 18 серпня 2020 року.