12.08.2020 — 21:21

Результати брифінгу за 12 серпня. ВІДЕО

Сьогодні про ситуацію в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції під час щоденного брифінгу розповів перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

Основні меседжі брифінгу:

➡ станом на 16.00 в області підтверджено 1459 випадків COVID-19, одужало – 1079 (74,0% від підтверджених випадків), летальних – 33. Найбільша кількість хворих зафіксована у м. Хмельницький: з 347 активних хворих, 114 з м. Хмельницький.

на лікуванні перебуває 347 осіб, з них 111 лікується стаціонарно в ХІЛ, 236 амбулаторно.

➡ наразі область продовжує перебувати в “зеленій” зоні, що дозволяє залишатися на тому рівні обмежувальних заходів, які діють.

➡ Урядом прийнято рішення про внесення змін до критеріїв віднесення тих чи інших територій до червоної, помаранчевої, жовтої чи зеленої зони. Зміни стосуються динаміки захворюваності та кількості випадків захворювання, які об’єднали в один показник. Рахуватися цей показник буде виходячи з кількості нових випадків на 100 тис. населення за попередні 14 днів. Для того, щоб область залишилася в “зеленій” зоні, цей показник за 14 днів не повинен перевищувати більше ніж 501 випадок захворювання (в середньому 36 випадків за добу).

➡ в області проводиться активна робота щодо підготовки чергової хвилі закладів охорони здоров’я, фактично завершена підготовка закладів другої хвилі (Дунаєвецька та Славутська ЦРЛ).

➡ наразі вже розпочато роботу по підготовці наступної хвилі закладів охорони здоров’я на випадок необхідності їх запуску (Хмельницький міський перинатальний центр, Городоцька, Ізяславська, Кам’янець-Подільська, Старокостянтинівська та Шепетівська ЦРЛ).

➡ в області здійснюється активна підготовка до початку освітнього сезону. Так, всі заклади освіти проводять закупівлю засобів індивідуального захисту, дезінфекції, здійснюються організаційні заходи з метою повноцінного початку навчального сезону.

➡ в області ДУ “Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” та Хмельницьким міським перинатальним центром здійснюється ПЛР дослідження. Також функціонує ряд приватних лабораторій, які здійснюють відбір матеріалу на території області. Висновки усіх цих лабораторій можуть бути використані для подорожей за кордон або у інших випадках. ІФА тестування в області проводять 18 лабораторій, які розміщені в більшості ЦРЛ. За виключенням Ізяславського, Віньковецького, Дунаєвецького, Білогірського, Городоцького, Полонського, Красилівського та Теофіпольського районів. Мешканці вказаних районів можуть і мають право звернутися до будь-якої іншої лікарні для відбору матеріалів.