13.08.2020 — 17:29

Хмельниччина лідер за темпами реалізації Програми Президента України “Велике будівництво”

12 серпня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів селекторну нараду з головами ОДА щодо стану реалізації у регіонах програми Президента України «Велике будівництво». Від Хмельниччини участь в нараді взяли перший заступник голови ОДА Роман Примуш та представники профільних структурних підрозділів адміністрації.

За результатами проведеного моніторингу, Міністр оприлюднив перелік лідерів серед регіонів за результатами виконання робіт в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Відтак, очолила список лідерів Хмельницька область – 79% реалізації програми. Також до п’ятірки областей – лідерів увійшли Чернівецька область – 74%, Донецька – 73%, Чернігівська – 72%, Харківська – 71%.

Нагадаємо, що цьогоріч в рамках програми Президента України «Велике будівництво» в області планується побудувати або відремонтувати такі об’єкти як:

6 шкіл, з них 3 нові проекти і 3 добудова існуючих;

2 дитячих садочки, з яких 1 нове будівництво;

10 приймальних відділень лікарень (добудова існуючих);

3 стадіони (добудова існуючих);

4 мультифункціональних спортивних майданчика (нові проекти).

Також планується відремонтувати 262, 54 км доріг. З них 137,24 км дороги місцевого значення та 125, 3 км дороги державного значення.